Har 12 Munch-bilder i baren

- Føler de henger trygt, sier Hotel Continental-direktøren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Tabbetyvene sjekkes mot museumsranet

(Dagbladet.no:) Tyveriet av de tre Munch-bildene fra Refsnes Gods på Jeløya utenfor Moss, har ikke skremt andre som har Munch på veggen.

I Dagligstuen på Hotel Continental i Oslo henger det 12 Munch-bilder. Hotell-direktør Elisabeth Caroline Brochmann er ikke redd for at de skal bli stjålet.

- Vi føler at de henger trygt, sier hun til Dagbladet.no.

- En bar, ikke et museum

Hotellet vil ikke gjøre noen endringer rundt bildene nå, til tross for det som skjedde i Østfold. Brochmann sier at de gjorde noen tiltak for noen år siden, uten å utdype mer hva disse var. Hotellet har ikke noe spesielt vakthold på grunn av bildene.

- Nei, dette er en bar, ikke et museum, forteller hun.

Baren er åpen også for gjester som ikke bor på hotellet.

- Har dere hatt noen tyveriepisoder?

- Ja, men det er mange år siden, så jeg kjenner ikke detaljene. Det skjedde før min tid, og jeg har vært her siden 1985, sier Brochmann.

Hun kjenner ikke den eksakte verdien av bildene.

- Bildene skal opp igjen

Eieren av Refsnes Gods på Jeløya utenfor Moss, Widar Salbuvik, lar seg ikke skremme av at tyver klarte å stikke av med tre Munch-bilder søndag kveld. Nå som bildene er kommet til rette vil han henge dem opp på veggen igjen.

- Vi lar ikke kriminell virksomhet skremme oss, sier han til NTB.

Politiet har fortsatt bildene i sin varetekt, men så fort Salbuvik får tilbake akvarellen «Blå kjole» og litografiene «Selvportrett» og «Strindberg», skal de tilbake på plassene sine.

- Vi skal fortsatt ha kunst på veggene, og har ikke tenkt å endre produktet vårt, sier Salbuvik.

LAR SEG IKKE SKREMME: Continental-direktør Elisabeth Caroline Brochmann lar bildene henge.
HENGER OPP BILDENE IGJEN: Eier av Refsnes Gods på Jeløya utenfor Moss, Widar Salbuvik, vil ikke la kriminelle styre hva han skal ha på veggen.