- Har 30 000 ubesvarte kundehenvendelser

Også norske passasjerer er rammet av Air Berlins marerittsommer.

PROBLEMSOMMER:  Air Berlin skulle egentlig ha flyttet sin base fra Berlin Tegel i sommer, men flyttingen er utsatt. Dette har gitt flyselskapet en store problemer i sommer, spesielt med bagasjehåndtering. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGAL/NTB Scanpix
PROBLEMSOMMER: Air Berlin skulle egentlig ha flyttet sin base fra Berlin Tegel i sommer, men flyttingen er utsatt. Dette har gitt flyselskapet en store problemer i sommer, spesielt med bagasjehåndtering. Foto: AFP PHOTO / JOHN MACDOUGAL/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Facebook-siden til Air Berlin ser for øyeblikket ut som et pr-messig mareritt. Her får kundene utløp for frustrasjon de ikke kommer gjennom med på selskapets kundeservice.

«Det verste flyselskapet i verden,» «de mister bagasjen din,»og «umulig å komme i kontakt med kundeservice» er budskap som går igjen.

Tysklands nest største flyselskap har opplevd en marerittsommer. Ifølge avisa Die Welt har de for øyeblikket en kø på 30 000 ubehandlede klagesaker i sitt system.

Selv om kundeservice har 80 ansatte, rekker de angivelig ikke å kutte ned på køen fordi det stadig kommer nye klager.

Timer i kø Også norske passasjerer har fått kjenne selskapets store logistiske problemer på kroppen.

På en tur til Wien i sommer, med mellomlanding på flyplassen Berlin-Tegel, opplevde Maria Anastassiadis at selskapet rotet vekk bagasjen hennes både på vei ned og på vei opp.

- For å komme gjennom til kundeservice måtte jeg sitte flere timer i telefonkø. Bagasjen skulle angivelig komme til oss på døra når den var kommet til rette, men det skjedde ikke. Jeg fikk ingen informasjon og ingen svar på mail, forteller hun til Dagbladet.

Flere andre har kontaktet Dagbladet om disse problemene, og Forbrukerrådet forteller at også de har mottatt flere klager på Air Berlins bagasjehåndtering fra norske kunder i sommer.

Problemer i hele sommer
- Air Berlin har hatt utfordringer med bagasjehåndteringen i hele sommer, bekrefter medieansvarlig ved Oslo Lufhavn Gardermoen (OSL) Joachim Westher Andersen til Dagbladet.

Han understreker at problemet ikke ligger på Oslo Lufthavn Gardermoen.

Daglig er det tre fly fra Gardermoen til Berlin-Tegel og tre motsatt vei. 

- Bagasjen har aldri ankommet hit, forteller han og legger til at de andre flyselskapene som flyr til OSL ikke har hatt problemer.

Hvor mange nordmenn som er rammet, har han ikke oversikt over. Menzies aviation håndterer bagasjen for Air Berlin på Oslo Lufthavn Gardermoen, men de ønsker ikke å uttale seg om saken.

- Beklager, jeg kan ikke uttale meg om dette. Du må snakke med Air Berlin, sier Ben King, Key Accont Manager i Menzies aviation til Dagbladet.

Fra kilder på flyplassen får Dagbladet opplyst at et stort antall nordmenn har fått bagasjen forsinket.

Skulle legges ned Ifølge tyske medier er årsaken til problemene at Air Berlin har sin base på den underdimensjonerte flyplassen Berlin Tegel.

Flyplassen skulle etter planen legges ned i juni, og erstattes med en ny, stor flyplass; Berlin Brandenburg lufthavn. Åpningen av den nye flyplassen er imidlertid utsatt til oktober.

- På grunn av økningen i passasjerer i de siste sommermånedene har det i det siste vært en økning i driftsproblemer, spesielt med bagasje, sier skriver Janina Zitz i Air Berlin i en e-post til Dagbladet.

Hun sier selskapet jobber på spreng sammen med flyplassledelsen for å forbedre situasjonen, som spesielt rammer personer som må bytte fly på Berlin-Tegel.

- Vi beklager belastningen på passasjerene som følge av denne utilfredstillende situasjonen, skriver hun.

Ni dager etter at hun kom tilbake til Norge, fikk i alle fall Maria Anastassiadis tilbake bagasjen sin.

- Jeg tok sjansen og dro til Gardermoen. Da var bagasjen min kommet fram til et lager der, men uten at jeg hadde fått noen beskjed om det, sier hun. 

MISTET BAGAASJE:  Både på vei til Wien og hjem igjen mistet Air Berlin bagasjen til Maria Anastassiadis. Foto: privat
MISTET BAGAASJE: Både på vei til Wien og hjem igjen mistet Air Berlin bagasjen til Maria Anastassiadis. Foto: privat Vis mer