- Har aldri brukt tvang

56-åringen politiet mener er «Lommemannen», har denne uka vært svært så snakkesalig i avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen har han nå vært i ni lange avhør med politiet.


- Han er svært pratsom, konstaterer politiadvokat i Nedre Romerike politidistrikt, Jorid Kile Berg.

Får hans historie

56-åringen begynte umiddelbart å forklare seg da han byttet ut forsvarer Tor Erling Staff med Gunhild Lærum. Kile Berg sier avhørene går greit.

- Vi får hans historie, det er bra. Vi har mye å prate om, og er ikke i nærheten av å være i mål ennå, sier politiadvokaten.

Ifølge Kile Berg erkjenner 56-åringen befatning med bare en liten brøkdel av de 26 forholdene i politiets foreløpige siktelse. Hun vil ikke si noe om når politiet tenker å avslutte avhørene med ham.

- Nå må han forklare alt om hva han mener han har gjort, og så får vi se om vi er fornøyde med det, sier Kile Berg.

56-åringen har foreløpig ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

BEKLAGER: Den Lommemann-siktede 56-åringen som sitter varetektsfengslet i Ila fengsel skjønner nå stadig mer av hva han har gjort mot de barna han har forgrepet seg mot. Foto: Politiet
BEKLAGER: Den Lommemann-siktede 56-åringen som sitter varetektsfengslet i Ila fengsel skjønner nå stadig mer av hva han har gjort mot de barna han har forgrepet seg mot. Foto: Politiet Vis mer

Travle dager

Den Lommemann-siktedes forsvarere hevder at 56-åringen umulig kan ha stått bak alle de 160 overgrepene politiet knytter ham til, og at det må være flere «lommemenn».

- Jeg har forståelse for at de mener det, men vi klarer ikke å se at det skal være flere der ute, sier Kile Berg.

Mannen sitter varetektsfengslet i Ila fengsel. Ifølge hans forsvarer Gunhild Lærum går dagene hans med til avhør, samtaler med psykiatrisk sakkyndige, terapi, og samtaler med Lærum.

- Alle avhørene gjør at han blir sliten. Nå skal Kripos ha to ukers ferie, så da blir det en pause i avhørene, sier Lærum.

Går til behandling

Ifølge Lærum viser hennes kilent en svært god utvikling når det gjelder hvordan han ser på det han har gjort. Hun mener han har forandret seg mye bare på den tiden hun har kjent ham.

- Han beklager veldig det han har gjort. Han er jo en oppegående, intelligent mann som nå viser stor forståelse og innlevelse i situasjonen til ofrene sine. Men han understreker veldig sterkt at han aldri har brukt tvang eller fysisk vold, sier Lærum.

- Har aldri brukt tvang

56-åringen har nå fått plass på Thore Langfeldts institutt for klinisk sexologi og terapi, og har allerede begynt behandlingen sin der. Brev- og besøkskontrollen hans er opphevet, og han har derfor jevnlig kontakt med sin ekskone og sine to voksne barn.

Lærum mener, i motsetning til politiadvokat Kile Berg, at 56-åringen har erkjent befatning med omtrent halvparten av de 26 forholdene i siktelsen. Hun sier hun etter hvert vil spørre politiet hvor lenge de har tenkt å holde på med avhørene av ham.

- De må jo ta slutt en gang, sier Lærum.

JEVNLIGE SAMTALER: Politiadvokat Jorid Kile Berg.