14-åring forsvant for 21 år siden

- Har aldri gitt opp

Politiet foretar nye søk i håp om å finne ut hva som skjedde med Sarah Benford.

FORSVUNNET: Det har gått 21 år siden britiske Sarah Benford forsvant. Politiet har igangsatt nye søk i håp om å finne liket. Foto: Politiet
FORSVUNNET: Det har gått 21 år siden britiske Sarah Benford forsvant. Politiet har igangsatt nye søk i håp om å finne liket. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Kalenderen viste 6. april like etter årtusenskiftet da Sarah Benford sist ble sett i Northamptonshire i Storbritannia.

Benford, som da var 14 år gammel, er fortsatt ikke funnet.

En drapsetterforskning ble åpnet først tre år etter forsvinningen. I løpet av de fire påfølgende åra ble flere personer pågrepet med status som mistenkt i saken, men etterforskningen har aldri ført til noen tiltale.

Nå - snart 22 år etter at hun forsvant - oppgir politiet å ha fått nye, interessante opplysninger.

På bakgrunn av opplysningene har de mandag startet utgravinger i et åpent landområde i Kettering i Northamptonshire, der de mistenker at liket kan befinne seg.

- Sist sett av mora

- Vi har aldri gitt opp i forsøket på å finne liket og finne ut hvem som står bak drapet, sier politietterforsker Joe Banfield i en pressemelding.

Ifølge BBC var det i Kettering at 14-åringen sist ble sett. Det skal ha vært hennes mor som gjorde den siste sikre observasjonen, da dattera kom på besøk.

To dager tidligere skal hun ha stukket av fra en institusjon, der hun tilbrakte deler av tida.

Politiet har tidligere uttalt at Benford hadde for vane å stikke av fra institusjonen. På forsvinningstidspunktet mistenkte de, ifølge BBC, at hun var involvert i et rusmiljø, og at hun hadde blitt lurt inn i prostitusjon.

Hovedteorien har de siste åra vært at hun ble drept kort tid etter forsvinningen.

- Savner henne hver dag

I 2016 foretok politiet søk i et skogområde like utenfor Kettering. De fant ikke noe lik, men en pistol som skal ha ligget der i lengre tid.

På det tidspunktet var det ingenting som tydet på at pistolen hadde noen kobling saken.

- Sarah har en bror og en søster som savner henne hver dag. Vi trenger alle å få svar på hva som skjedde med henne, sa mamma Vicky Benford til BBC den gang.

Det er et område på 70 x 70 meter som nå skal graves ut i søket etter liket. Politiet regner med at operasjonen vil ta om lag to uker.

I perioden blir området sperret av for publikum.

De pårørende skal være informert om søket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer