- Har aldri hatt sex som ikke er frivillig fra begge parter

Assange-saken ikke over.

STOR BELASTNING: - Det har vært overskrifter over hele verden om at jeg er ettersøkt for voldtekt. De forsvinner ikke, til tross for at de nå er tilbakevist, sier Julian Assange til Aftonbladet. Foto: AP/Scanpix.
STOR BELASTNING: - Det har vært overskrifter over hele verden om at jeg er ettersøkt for voldtekt. De forsvinner ikke, til tross for at de nå er tilbakevist, sier Julian Assange til Aftonbladet. Foto: AP/Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Til tross for at voldtekstsanklagene mot Wikileaks-gründer Julian Assange er frafalt, fortsetter etterforskningen mot Assange, skriver den svenske avisen Expressen.

Utredes Det var i går ettermiddag at sjef-anklager hos påtalemyndigheten i Sverige, Eva Finné, hevet voldtekts-siktelsen og arrestordren på Assange. Men sextrakassering-siktelsen opprettholdes.

- Påtalemyndigheten karakteriserer det ikke lenger som voldtekt, og derfor finnes det heller ingen grunn til pågripelse. Men hun skal nå sette seg ned for å se grundig igjennom og utrede saken, sier informasjonsdirektør hos påtalemyndigheten, Karin Rosander.

Hva denne utredningen innebærer i detalj, eller hvilke lovbrudd som eventuelt kan knyttes opp mot Assange er uklart. Det er også umulig å si om Assange må inn til avhør, skriver avisen.

Julian Assange sa i går formiddag til Dagbladet at han har blitt advart mot skitne triks hele uka.

Nyheten gikk raskt over hele verden da Expressen i går tidlig publiserte saken om at Assange var ettersøkt for voldtekt. Noen timer senere fikk søket «Assange and rape» over en million treff på Google.

- Har blitt advart Aftonbladet gjorde i går kveld et intervju med en opprørt Assange.

- Jeg er blitt advart mot arrangerte sexfeller, sier Assange, som dette til tross opplever anklagene som et sjokk.

- Jeg har blitt anklaget for mye rart de siste årene, men ingenting så graverende som dette.

Når avisa ber Assange om en kommentar mot beskyldningene fra de to kvinnene om voldtekt og trakassering, svarer han at det er umulig fordi det ikke finnes konkrete hendelser å kommentere.

På spørsmål om Assange har hatt sex i løpet av Sverige-turen, svarer han at det er en sak som tilhører sitt eget og eventuelle kvinners private sfære.

- Jeg har aldri har hatt sex med noen som ikke bygger på gjensidig og total frivillighet fra begge parter, sier Assange.

Assange sier videre til Aftonbladet at saken er en stor belastning, og at den også skader Wikileaks.
- Det har vært overskrifter over hele verden om at jeg er ettersøkt for voldtekt. De forsvinner ikke, til tross for at de nå er tilbakevist.