Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri lagt noe press på 32-åringen

Leif Ivar Kristiansen sier i retten at han aldri har lagt noe press på 32-åringen som vitnet mot ham mandag og tirsdag.

HELLS ANGELS:  Leif Ivar Kristiansen, antatt leder for Hells Angels i Norge. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet.
HELLS ANGELS: Leif Ivar Kristiansen, antatt leder for Hells Angels i Norge. Foto: Tom E. Østhuus/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 32-åringen hevdet blant annet at han ble presset til å betale for to varmepumper i lokalene til Hells Angels i Trolla i Trondheim. I tillegg skal han ha blitt fratatt morsarven.

- 32-åringen var riktig ivrig på å bli en del av miljøet rundt klubben på den tiden. Så da vi ville installere varmepumper sa han at det kunne han være behjelpelig med, at han gjerne vil bidra med en gave til klubben. Jeg sa at det ville være virkelig hyggelig, men klubben ønsket å betale den ene pumpen selv, sier Kristiansen i retten.

Han ble så spurt om 32-åringen hadde noe valg.

- Selvfølgelig har han hatt valg. Han har til en hver tid hatt mulighet til å ta sine egne frie valg. Jeg har overhodet ikke lagt noe press på han på noe tidspunkt, sier «Leifen».

En 21-åring som ble tatt med hasj i saken mot blant andre Leif Ivar Kristiansen, har tidligere sagt i retten at han aldri har følt seg truet av «Leifen». Den unge mannen forklarte seg i retten i går og er uenig i store deler av forklaringen som 32-åringen som vitnet mandag og tirsdag, kom med.

Mener han blir brukt Kristiansen ser på det som at han blir brukt av 32-åringen for å få vitnebeskyttelsen sin.

- Dem som har vært i Trolla ser jeg blir beskyldt for alt mulig av kriminelle ting. Vi er litt forskjellig skrudd sammen jeg og han (32-åringen). Men jeg kan forstå at jeg som person kanskje er en god brikke til å bli brukt til hans vinning, sier Kristiansen.

Så legger han til: - Han bruker jo meg, og det har jeg jo lagt merke til. Det skulle kanskje vært litt vanskelig for han å komme under vitnebeskyttelseprogram hvis han hadde lagt seg ut med en av de andre tiltalte, sier Kristiansen.

- Aldri hatt noen liste - Hva tenker du om at han nå krever tilbake 400.000 kroner, spurte advokat Morten Furuholmen.

- Bare tull. Jeg har aldri presset ham for noe som helst. Men kan forstå etter å ha hørt på han at når han finner seg selv etter ett år på avrusing og ser at han har sølet bort alt, til og med morsarva. Når man da blir nøkterne og begynner å finne seg selv så tenker han vel oj oj oj, og velger å benytte meg, sier Leif Ivar Kristiansen.

- Det sies at du har kommet med en liste der han står øverst, sa advokat Furuholmen.

- Jeg har aldri hatt noen liste. Hvordan skal vi da kunne ha en hyggelig middag og fortsette å holde kontakten, svarte Kristiansen.

Kristiansen forklarte seg om sine roller i forbindelse med hasjkjøpet. Han skal ha fått ordnet 3 kilo, men det ble i ettertid til 10 kilo da 21-åringen som hentet dette fikk tilbud om det.

Likevel valgte Kristiansen å ta sitt ansvar for at alt skulle bli betalt for.

- Ja, for jeg har faktisk moral i forhold til mange andre. Når jeg anbefaler noen så må jeg stå for det. Det går på min troverdighet, jeg er veldig avhengig av troverdighet. Hvis ikke så har jeg ikke noen fremtid, sier Kristiansen.
Tillit og diskresjon Han er også forsiktig med å prate om andre personer som ikke skal ha noe med denne saken å gjøre.

- Når du lever som jeg gjør så er hele min eksistens avhengig av tillit og diskresjon. Hvis ikke så vil ikke ting fungere. Hvis jeg hadde lagt meg på en linje at avtalen var på bare tre kilo så ville ikke det vært noe bra for mitt rennomè idet hele tatt, sier Kristiansen.
Han fikk også spørsmål om sin egen økonomi. Han opplyste i retten om en inntekt på 200.000 — 250.000 kroner.

- Jeg har ingen motorsykkel, har ingen bil, har ingenting. Eier ingenting.

- Hvordan finansieres da alle reisevirksomheten din? lurte advokat Morten Furuholmen på.

- Det er klubben som finansierer klubbreisene, svarte Kristiansen.

I retten i formiddag spilles det av telefonsamtaler, såkalte kommunikasjonskontroller hvor de involverte i saken har kontakt med ulike personer.

- Jeg har som utgangspunkt at telefonen min er avlyttet 24 timer i døgnet 365 dager i året, sier Leif Ivar Kristiansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media