Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri mottatt varsler

AUF-leder Eskil Pedersen har ikke kjent til sexsaken som nå ryster AUF og AP i Troms.

KJENNER KVINNEN: Men har ikke visst om Ingebrigtsensaken. AUF-leder Eskil Pedersen forsøker nå å ivareta AUF-medlemmene i Troms på best mulig måte. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet.
KJENNER KVINNEN: Men har ikke visst om Ingebrigtsensaken. AUF-leder Eskil Pedersen forsøker nå å ivareta AUF-medlemmene i Troms på best mulig måte. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): AUF-leder Eskil Pedersen kjenner den 25 år gamle kvinnen som Roger Ingebrigtsen skal ha hatt et forhold til da hun var en 17 år gammel AUF-er.

- Ja, jeg kjenner henne gjennom AUF, og har møtt henne ved ulike anledninger på møter i organisasjonen, sier Eskil Pedersen til Dagbladet.

Men AUF-lederen sier han ikke har kjent til den såkalte Ingebrigtsen-saken. Han har heller ikke hørt om andre uakseptabele seksuelle hendelser i ungdomspartiet.

- Jeg har aldri fått henvendelser eller bekymringsmeldinger om denne saken før, og ble kjent med den gjennom media. Jeg har heller ikke fått henvendelser om andre saker, sier Pedersen.

Nå forsøker AUF å bistå ungdomspartiet i Troms på best mulig måte.

-  Jeg har vært i kontakt med Troms AUF og vi er opptatt av å ta vare på AUF-erne der på en god måte. Jeg har inntrykk av at AUF i Troms er flinke til å ta vare på og skjerme hverandre. Saken rammer de direkte berørte mest, men den rammer også de andre. Jeg har også vært i kontakt med de andre tillitsvalgte i fylkeslagene, for å gi dem noen tanker om hvordan AUF jobber med slike spørsmål, sier Eskil Pedersen.

- Vi har jevnlige diskusjoner om hvordan vi skal unngå at slikt oppstår. Det er viktig at vi skaper gode, trygge arenaer. Vi tar dette opp med partiet sentralt. Jeg er glad for at vi har gode retningslinjer, men mener at det er underordnet god ledelse som kan skape god kultur, fortsetter han.

- Når det likevel skjer slike hendelser, har dere hatt for dårlig fokus på slike problemstillinger?

- Jeg tror ikke det er mulig å garantere hundre prosent mot uakseptable hendelser eller overgrep. Det er nok mer utbredt enn vi liker å tro, både i partier, organisasjoner og bedrifter. Men jeg mener også at det er mer fokus enn noensinne på det, blant annet fordi slike saker får mer oppmerksomhet i media. Hvis noen tidligere har følt at de ikke kunne varsle, er det beklagelig, for det er viktig at de gjør, sier Eskil Pedersen.

Arbeidsminister og leder for Aps kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, tilbyr AUF ekstra bistand. I går kveld innkalte hun samtlige fylkesledere til hastemøte i dag om sexpress og overgrep.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!