-  Har aldri skulket en trening i hele mitt liv

Onsdag våknet Alex Valencia til overskrifter som fortalte at han var reddet fra gata. Ifølge Starts landslagsspiller er sannheten en helt annen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alex Valencia og familien hans har hatt en tøff tid etter at Åsane-trener Oddvar Sæle gikk ut i Dagbladet og fortalte at Start-spilleren har hatt en turbulent oppvekst. Ifølge Sæle var Alex Valencia en problemgutt som var nær ved å havne på kjøret.

I Dagbladet framsto også Oddvar Sæle som mannen som fikk et av Bergens største fotballtalenter tilbake til idretten.I dag sier Alex Valencia at det meste av det som sto på trykk ikke stemmer.

-  Jeg tror ikke Oddvar Sæle hadde noe ondsinnet motiv, sier Alex Valencia.

Aldri røykt

Alex Valencia kontaktet Oddvar Sæle torsdag kveld. Valencia var, som han sier til Dagbladet, eitrende forbannet. Men nå er saken ute av verden.

-  Oddvar Sæle beklaget overfor meg, og innrømmet at han hadde tatt feil angående noen av tingene. Andre saker mente han at han var blitt feilsitert på, sier Valencia.

Med disse presiseringene ønsker Start-spilleren at hele denne plagsomme saken legges død.

-  Jeg har aldri tatt en røyk, og jeg smakte ikke alkohol før jeg var 22 år, sier Alex Valencia.

-  Jeg var treningsvillig og hadde gode holdninger - jeg kunne ikke vært bedre på akkurat disse tingene. Og det er derfor dette er så trist - jeg blir jo framstilt som om jeg ikke hadde familie som stilte opp.

-  Og så er sannheten at de har vært der for meg gjennom hele livet.

Ønsket å bytte

-  At jeg ikke ønsket å gå på skole er også feil. Faktum er at jeg ønsket å bytte skole - jeg ville gå der alle vennene mine gikk. Og derfor var jeg korrekt nok på inntakskontoret ei uke etter skolestart. Men det var ikke fordi jeg hadde ombestemt meg og plutselig kommet på bedre tanker. Det var fordi jeg var i ferd med å bytte skole.

Lite treningsvillig

-  Oddvar Sæle har aldri gjort noe for meg utenfor fotballbanen, fortsetter Alex Valencia.

-  Han var treneren min i et knapt år. Og når det gjelder episoden der jeg ble flyttet ned fra juniorlaget til guttelaget fordi jeg var et problem, så kjenner jeg meg ikke igjen i det hele tatt.

-  Jeg ble flyttet ned fordi juniortreneren ikke ville ha nye ansikter på et lag han hadde trent opp gjennom de aldersbestemte klassene - et juniorlag som var et av Norges beste.

-  At jeg var lite treningsvillig er også en påstand jeg ikke kjenner meg igjen i. Jeg har aldri skulket en trening i hele mitt liv. Jeg har vært skadet, ja - og jeg gikk skadet noen dager da jeg ble flyttet tilbake til guttelaget. Men at jeg var i opposisjon og ble sett på som et problem, er ikke sant.

-  Hvordan skulle jeg, som var yngstemann på et lag der jeg ikke kjente noen, ha våget å krangle med treneren som 15-åring? spør Valencia.

Moren har grått

Alex Valencia sier at moren hans har grått på grunn av oppslaget i Dagbladet. Nå ønsker han å tørke tårene. Og den beste måten å gjøre det på, er å spille en god Start-kamp på søndag. Hvis han rekker det.

-  Jeg fikk en smell i ankelen under torsdagstreningen og vet ikke om jeg blir klar. Jeg kan bare håpe, sier Alex Valencia til Dagbladet .

SERIØS: Start-vingen Alex Valencia mener han var svært seriøs i yngre dager, og kjenner seg ikke igjen i beskrivelsene fra ekstreneren.