Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har aldri skutt med våpen

Veronica Orderud har dårlig hukommelse når hun blir spurt om våpen og planlegging av drap. Men hun er helt sikker på at hun aldri har skutt med våpen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grønnerød var den eneste av de fire tiltalte som ikke fikk 21 års fengsel i Nes herredsrett, men i stedet ble idømt 2 år og 6 måneder for uaktsom medvirkning til drap.

Under Wiik Sørviks spørsmål om hva som kom fram i herredsretten, svarte Veronica Orderud konsekvent «husker ikke» hver gang temaet dreide seg om våpenoverlevering og drapsplanlegging.

Lagmannsretten behandler saken med blanke ark og det er betydelige begrensninger på hvordan forsvarere og aktoratet kan henvise til herredsretten.

Kan ingenting om våpen

- Jeg har aldri skutt med et ordentlig våpen, sa Veronica Orderud med fast stemme i retten fredag.

- En gang på leirskole skjøt jeg med et luftgevær. Det er alt, sa hun.

Lars Grønnerøds forsvarer, Wiik Sørvik, gikk i sin utspørring enda lenger enn aktoratet og spurte direkte om Veronica hadde gitt sin mann sovemedisin den natta foreldrene hans ble drept.

- Nei, selvfølgelig ikke. Han er svært forsiktig med alle former for medisiner, sa Veronica.

Bakgrunnen for spørsmålet var forklaringen om at Veronica hadde overtatt rattet fra ektemannen under bilturen til Nesbyen dagen etter at foreldrene ble drept.

Per Orderud var trøtt og både aktor og forsvarere har vært veldig opptatt av hvorfor ektemannen var trøtt.

(NTB)

Hele Norges coronakart