- Har aldri stolt på Arafat

President George W. Bush gikk i kveld hardt ut mot den palestinske presidenten igjen. - Arafat har ikke holdt ord. Han har aldri fortjent min tillit, sa Bush.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Enten er de med oss eller så er de mot oss, har Bush sagt gjentatte ganger etter den 11. september i fjor. Han har krevd at alle siviliserte stater skal være med i kampen mot terror, hvis ikke er de USAs fiender. Under en pressekonferanse sammen med den britiske statsministeren Tony Blair i kveld, ble Bush spurt om hvilken side han mener Arafat er på når han sier at verden enten er med oss eller mot oss.

- Arafat har aldri fortjent min tillit, sa Bush. Han gikk hardt ut mot Yasser Arafats lederskap og sa at Arafat ikke har holdt ord fra Oslo-avtalen og framover, da han lovet å kontrollere de som utførte terroraksjoner mot Israel.

- Han har hatt mulighet etter mulighet til å lede, uten å gjøre det. Jeg er skuffet, sa en engasjert George W. Bush.

- Han må snakke tydelig og fordømme all terroristvirksomhet. Han må i det minste si noe, sa den amerikanske presidenten, tydelig opprørt over Yasser Arafat.

Ber Israel trekke seg ut nå

Samtidig gjentar George W. Bush oppfordringen om at israelske styrker må trekke seg ut av de selvstyrte palestinske områdene omgående. Bush ble også spurt hvorfor han ventet så lenge før han ba Israel må å trekke sine tropper ut fra Vestbredden.

Bush svarte at hans tale kom på riktig tidspunkt.

- Jeg var bekymret for at det ikke lenger skulle være mulig å få til en langvarig fred i regionen, sa Bush, som også ble spurt hva som vil skje dersom Israel ignorerer hans anmodning om å trekke sine tropper tilbake igjen.

- Jeg forventer at de ikke ignorerer den, sa Bush.

Les utskrift fra Tony Blairs og George W. Bush' tale på CNN.

<B>REFSET ISRAEL OG ARAFAT: George W. Bush ble engasjert da han ble spurt om Arafat i kveld.