Har aldri vært flere slaver

27 millioner slaver over hele verden, mener forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På papiret tilhører slaveriet en fjern fortid. For 200 år siden ble England og USA enige om å forby slavehandel, og 150 år senere fulgte FN opp i Menneskerettighetserklæringen fra 1948.

Likevel har det aldri vært flere slaver i verden enn det er i dag, hevder den amerikanske journalisten og forfatteren E. Benjamin Skinner, som i disse dager lanserer boka \'A Crime so Monstrous\', en bok om slavene i den moderne verden.

Skinners definisjon av slave, og som han legger til grunn for sin påstand, er at \'en slave er et menneske som blir tvunget til å arbeide uten lønn i kraft av svindel, eller fordi vedkommende har blitt truet til det.\' I tillegg får slaven, ifølge Skinner, kun nok mat til å holde seg i live, og bor under usle forhold.

I alt finnes det 27 millioner slike menneskeskjebner i verden, ifølge den britiske forfatteren. Han har reist på flere kontinenter og infiltrert trafficking-nettverk, illegale bordeller og markeder for salg av barn, for å kunne fortelle slavenes historier.

- Få i den industrialiserte verden har noe som helst begrep om det enorme omfanget moderne slaveriet har. Også enda færre gjør noe for å bekjempe det, sier E. Benjamin Skinner, ifølge den danske avisa Politiken.

Da Stalin var på sitt sterkeste holdt han fem millioner slaver i de sovjetiske fangeleirene. Hitler er ansvarlig for at 12 millioner mennesker arbeidet i konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig. Det største antall slaver som har vært i USA var 3,8 millioner personer i 1861, skriver Politiken.

UVERDIGE FORHOLD: Malawiske tobakksleilendinger jobber svært hardt, men får lite betalt. Mange betegner dem som slaver. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
UVERDIGE FORHOLD: Malawiske tobakksleilendinger jobber svært hardt, men får lite betalt. Mange betegner dem som slaver. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer