Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har aldri vært flere slaver

27 millioner slaver over hele verden, mener forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På papiret tilhører slaveriet en fjern fortid. For 200 år siden ble England og USA enige om å forby slavehandel, og 150 år senere fulgte FN opp i Menneskerettighetserklæringen fra 1948.

Likevel har det aldri vært flere slaver i verden enn det er i dag, hevder den amerikanske journalisten og forfatteren E. Benjamin Skinner, som i disse dager lanserer boka \'A Crime so Monstrous\', en bok om slavene i den moderne verden.

Skinners definisjon av slave, og som han legger til grunn for sin påstand, er at \'en slave er et menneske som blir tvunget til å arbeide uten lønn i kraft av svindel, eller fordi vedkommende har blitt truet til det.\' I tillegg får slaven, ifølge Skinner, kun nok mat til å holde seg i live, og bor under usle forhold.

I alt finnes det 27 millioner slike menneskeskjebner i verden, ifølge den britiske forfatteren. Han har reist på flere kontinenter og infiltrert trafficking-nettverk, illegale bordeller og markeder for salg av barn, for å kunne fortelle slavenes historier.

- Få i den industrialiserte verden har noe som helst begrep om det enorme omfanget moderne slaveriet har. Også enda færre gjør noe for å bekjempe det, sier E. Benjamin Skinner, ifølge den danske avisa Politiken.

Da Stalin var på sitt sterkeste holdt han fem millioner slaver i de sovjetiske fangeleirene. Hitler er ansvarlig for at 12 millioner mennesker arbeidet i konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig. Det største antall slaver som har vært i USA var 3,8 millioner personer i 1861, skriver Politiken.

UVERDIGE FORHOLD: Malawiske tobakksleilendinger jobber svært hardt, men får lite betalt. Mange betegner dem som slaver. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
UVERDIGE FORHOLD: Malawiske tobakksleilendinger jobber svært hardt, men får lite betalt. Mange betegner dem som slaver. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media