- Har alibi for drapsnatta

BERGEN (Dagbladet): De tre siktede for drapet på dataingeniøren Yngve Elvik hevder at de ikke har hatt omgang med Elvik, og nekter straffskyld. Mannen Elvik tystet på i 1992, blir i dag framstilt for forhørsretten og begjært varetektsfengslet i fire uker. Han hevder han har alibi for drapsnatta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går satt 33-åringen fra Bergen i avhør, etter at han mandag kveld ble pågrepet et sted på Østlandet. Han blir i dag framstilt for Bergen forhørsrett for lukkede dører, og blir som de to medsiktede begjært varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De tre er siktet for forsettlig drap og medvirkning til drap på Yngve Elvik. De to andre møtte i retten i går, og kjennelsen faller i dag.

- Min klient påstår selv han har alibi for drapsnatta, sier Odd Drevland som forsvarer 33-åringen.

Skudd i tinningen

Etter det Dagbladet kjenner til oppholdt 33-åringen seg i bergens-området den 20. juni, den natta da Elvik sist ble sett. Dagen etter ble Elvik funnet drept av et skudd i tinningen på et øde sted i Lindås nord for Bergen. 33-åringen som i dag blir begjært varetektsfengslet, har de siste ukene oppholdt seg på Østlandet, der han har solgt suvenirer, slik han også har gjort tidligere somrer.

33-åringen er ifølge advokat Drevland ikke straffedømt siden han sonte narkodommen han fikk i 1993. Han ble dømt for å ha smuglet et større parti hasj til Norge. 33-åringen solgte noe av stoffet til Elvik.

Drevland opplyser at kontakten mellom Elvik og hans klient skal ha vært på «normal basis».

Nektet straffskyld

De to andre siktede i saken, en 34-åring og en 37-åring fra Bergen, nektet begge straffskyld under fengslingsmøtet i går.

34-åringen som politiet mener skal ha avfyrt skuddet, ble pågrepet på en bilvei i Lindås mandag kveld. Han skal ha oppholdt seg på familiens hytte i Lindås.

- Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han sier at han oppholdt seg på en annen kant av landet da drapet på Elvik skal ha skjedd, sier Bjørn Meltzer, 34-åringens forsvarer.

34-åringen var lærer og jobbet som servicemann på finere elektronisk utstyr, blant annet data. Han hevder at han ikke personlig kjente Elvik, men at han hadde truffet ham gjennom andre. 34-åringen og 33-åringen kjente hverandre fra før, mens den tredje siktede for drapet på Elvik ikke skal ha kjent noen av de medsiktede.

Hans forsvarer, Helge Wesenberg, vil ikke uttale seg om hans klient har alibi eller ikke for drapsnatta.

De tre siktede i saken er alle tidligere straffedømt, ifølge politiadvokat Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt.