Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Har all symapti med IS-barna. De har ikke gjort noe galt

Abid Raja mener barn av IS-krigere må hentes hjem.

HENTES: Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener barn av IS-krigere må hentes hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HENTES: Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener barn av IS-krigere må hentes hjem. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingspolitiker Abid Raja (V) mener barn av IS-krigere må hentes hjem. Det ønsker ikke Frps innvandringspolitiske talsmann Jon Helgheim.

Raja sier til Klassekampen at han «synes det er helt umulig å ha noe sympati for norske borgere som har deltatt i den massemorderske og kaldblodige organisasjonen IS».

- Men norske myndigheter har lik plikt til å hjelpe norske statsborgere. Det prinsippet kan man ikke uthule basert på hvem man liker og ikke liker, sier Raja, som legger til at han er spesielt opptatt av alle de europeiske barna som har blitt tatt med eller er født inn i IS' kalifat.

- Jeg har null sympati med norske fremmedkrigere, men jeg har all sympati med disse barna. De har ikke gjort noe galt, sier han.

Vil hjem

Mandag ble det kjent at den norske syriafareren Aisha Shezadi (26) fra Bærum har bedt Utenriksdepartementet om hjelp til å komme hjem til Norge. Helgheim mener Shezadi kan skylde seg selv.

- Jeg tror verken det er mulig å få til, eller at det bør være en prioritet, sier Helgheim og svarer nei på spørsmålet om han er enig med Venstres Raja.

- Det er selvfølgelig veldig trist, og jeg skulle ønske det ikke var sånn. Men dessverre er dette foreldre som ikke tar ansvar, og setter barna sine i forferdelige situasjoner på grunn av en forskrudd overbevisning de selv har, sier Helgheim.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!