Har allerede slettet 6000 personer fra medlemslista

Etter å ha vært i kontakt med «en god del, men langt fra alle» av katolikkene som har blitt registrert siden 2010, har Den katolske kirke allerede måtte slette 6000 av dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den katolske kirke etablerte «en snarvei» for medlemsregistrering i 2010. Siden har medlemstallet mer enn doblet seg.

Det første året, fra 2010 til 2011, ble nesten 16 000 nye medlemmer registrert ifølge Kulturdepartements oversikt.  Og fra 2011 til 2012 kommer det 19 268 nye til. De neste to årene registreres henholdsvis 18 844 og 18 979 personer.

En gjennomsnittberegning av antallet nye medlemmer registrert i Den katolske kirke i Norge de siste fire åra, avslører at kirka har registrert drøyt 50 personer om dagen - hver dag - hele året.

Akkurat nå pågår et intenst oppryddingsarbeid med å kontakte 79 000 personer som siden 2010 er registrert som medlemmer.

Kirka har etablert et eget call-senter - deres oppdrag er å følge opp alle som ikke besvarer brevet. 

Biskop Bernt Eidsvig har fått pålegg fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, som er forvalter og tilsynsmyndighet for tilskuddsordningen til tros- og livsynssamfunn, om å slette alle som er blitt registrert uten at de selv har vært klar over det.

- Vet ikke konkret - Vi har skrevet brev til 79 000 personer, alle som er registrert fra 2010. Vi har på ulikt vis vært i kontakt med en god del av dem, men langt fra alle. Så langt har vi slettet 6000 personer. Det kan godt være en del av dem er rettmessig registeret, men det er personer vi ikke finner, eller som har bedt om at vi sletter dem, sier Eidsvig til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer