Vinstra-drapet

«Har alltid visst at jeg en dag ville bli en drapsmann»

Den drapstiltalte 17-åringen i tentamen på ungdomsskolen.

DREPT UTENFOR HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble drept av den tiltalte 17-åringen utenfor sitt eget hjem 31. oktober i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
DREPT UTENFOR HJEMMET: Laura Iris Haugen (16) ble drept av den tiltalte 17-åringen utenfor sitt eget hjem 31. oktober i fjor. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): «I was always in control. Not a single impulsive act. I always knew that one day I would become a murderer.»

Dette skrev 17-åringen som er tiltalt for å ha drept Laura Iris Haugen (16) i en engelsktentamen på skolen i fjor. Tentamenen, ei novelle kalt «Oh sweet violence», beskriver i detalj et drap på en kvinne, i samme stil som i Bret Easton Ellis' roman «American Psycho», som gutten har fortalt at han var opptatt av.

Reaksjon

I den seks sider lange novella skriver jeg-personen Christopher at han alltid har ønsket å bli en astronaut, men at det er volden som tar over isteden. På en svært detaljert måte beskriver han hvordan Christopher bruker et stevnemøte som et påskudd til å drepe en kvinne på bestialsk vis med kniv.

«As I fell into sleep, so did violence. We were finally one. There was no more Christopher and violence. There was only violence», avslutter den velskrevne novella, som er skrevet på ganske avansert engelsk.

- Fikk du noen reaksjon på skoletentamenen? undrer aktor Jo Christian Jordet.

- Det ble kanskje sagt ifra, men jeg vet ikke helt, svarer gutten i vitneboksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer