- Har alltid visst han var feig

Et 50-tall skudd skytes opp i lufta. Over hundre irakiske kommunister danser og roper for å feire arrestasjonen av Saddam.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

BAGDAD (Dagbladet): Ingen her skjønner helt at diktatoren gjennom over 30 år overga seg uten kamp. Han hadde jo oppfordret alle andre til å dø for seg.

- Vi har alltid visst at Saddam er en feiging. At han overga seg uten et skudd viser jo det, sier den 37-årige Lamaan Al Hadj.

En mann ved hennes side overtar ordet:

- Hele det irakiske folket hatet Saddam Hussein. Beviset på det er at han ble funnet i et rom under jorda. Hadde vi irakere støttet ham, hadde vi gjemt ham i hjemmene våre. Men han måtte skjule seg som en rotte, sier han.

- Jeg har vært syk i sjelen og kroppen i alle år. Synet av den ynkelige Saddam Hussein i fangenskap har leget sårene mine. Nå er jeg fri og glad, sier Al Hadj.

Kvinnen har sittet ti år i Saddams fengsler på grunn av sitt engasjement i det irakiske kommunistpartiet. Hennes far og 11 brødre er drept av Saddam-regimet. Så også flere onkler og fettere.

- Jeg takker Bush for at han har frigjort oss fra Saddam. Nå må de la oss, det irakiske folket, få straffe ham. Jeg vil at Saddam skal plasseres på et av Bagdads torg. Så kan vi spytte på ham. Sparke og slå ham. Sjøl vil jeg ta tak i huden hans og vri den. Jeg vil også stikke fingrene mine inn i øynene hans, sier Al Hadj, som jobber som tolk i Bagdad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer