Har åpnet etterforskning mot Volkswagen

Tysk påtalemyndighet griper inn mot utslippsjuks.

BLIR GRANSKET AV TYSK PÅTALEMYNDIGHET:  Martin Winterkorn (til venstre) er konsernsjef og  Wolfgang Porsche represent for største eier i VAG-konsernet - familien Porsche. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix.
BLIR GRANSKET AV TYSK PÅTALEMYNDIGHET: Martin Winterkorn (til venstre) er konsernsjef og Wolfgang Porsche represent for største eier i VAG-konsernet - familien Porsche. Foto: JULIAN STRATENSCHULTE, DPA/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den tyske påtalemyndigheten har åpnet etterforskning av Europas største bilprodusent Volkswagen etter avsløringene om juks med utslippsmålinger, melder nyhetsbyråret AFP.

Selskapet har innrømmet å ha installert programvare i dieselbiler fra Volkswagen og Audi som får dem til å virke mer miljøvennlige enn de egentlig er.

Programvaren har blitt installert på rundt elleve millioner biler, ifølge selskapet.

Jukset ble først avdekket i USA, der Det amerikanske miljødirektoratet EPA, avisa ifølge Chicago Tribune, har opplyst at det er feil utslippstall fra følgende modeller:

• Jetta (årsmodellene 2009-2015)

• Beetle (2012-2015)

• Beetle Convertible (2013-2015)

• Audi A3 (2010-2015)

• Golf (2010-2015)

• Golf Sport Wagen TDI (2015)

• Passat (2012-2015).

Volkswagen opplyste i sin uttalelse at nye modeller med såkalte Euro 6-dieselmotorer som selges i EU skal overholde både juridiske krav og miljøkrav.

I en uttalelse i dag skriver tysk påtalemyndighet at etterforskningen først vil rette seg gjennom tilgjengelig informasjon om saken, og se på saker som privatpersoner allerede har rettet mot selskapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.