- Har arrestert seks av terroristene

Væpnede menn stormet politiskole og tok gisler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Pakistanske sikkerhetsstyrker har nå tatt kontroll, etter at terrorister bevæpnet med maskingevær og granater i morgentimene i dag stormet en politiskole i Manawan, i utkanten av Lahore.

Opplysningene om antall drepte og skadde varierer, ettersom politiet ennå ikke har full oversikt over hvor mange som befant seg inne på skolen, da terroristene slo til. 35 av de som holdt til ved skolen ble tatt som gisler.

Nå er seks av terroristene arrestert, mens åtte andre er døde, to av disse sprengte seg selv i lufta, opplyser Rao Iftikhar, talsmann for myndighetene til nyhetsbyrået AP.

Til sammen skal minst 13 være drept og 90 skadd, ifølge pakistanske Dawn News. Nyhetsbyrået Reuters melder om 20 drepte og opp mot 150 skadde, mens BBC siterer en kilde som oppgir 40 drepte og skadde.

Flere timer etter at terroristene slo til mot politiskolen var situasjonen fortsatt uavklart. Flere av de væpnede mennene forskanset seg inne i bygningen, mens pakistanske styrker omringet og sperret av området rundt. Kun ambulanser slapp inn for å evakuere de mange skadde.

Skuddvekslingene fortsatte og det var  lenge fryktet at 400 politikadetter ble holdt som gisler av de væpnede mennene, ifølge Dawn. Terroristene befant seg i andre og tredje etasje, fortalte et gissel, mens dramaet pågikk.

Fjernsynsbilder viste politimenn som lå livløse på bakken, andre krabbet bortover på bakken for å komme seg i skjul, mens helikoptre sirklet over området.

Øyenvitner har fortalt at terroristene slo til mellom klokka sju og klokka åtte lokal tid. Rundt 10  til 12 væpnede menn skal ha angrepet politiskolen fra fire forskjellige hold. Noen av dem var kledd i politiuniform, og bidro dermed til å skape ytterligere kaos.

— Det er fullstendig panikk her. Vi aner ikke hvor mange angripere det er snakk om, eller hvor mange av dem som er døde eller som skjuler seg i bygninger i nærheten, sa Syed Ahmad Mobin, talsmann for politiet på stedet.

Ifølge Mushtaq Sukhera, også han talsmann for politiet, går det i alt 850 elever på politiskolen. Det er uklart hvor mange av disse som befant seg inne på skoleområdet da angrepet skjedde. Ifølge AP var det rundt 700.

Et øyenvitne forteller til pakistansk fjernsyn:

- Jeg så en mann som avfyrte skudd med en AK-47 komme løpende mot oss. Han hadde skjegg og ansiktet hans var delvis skjult. Tre av mine kolleger falt i bakken. Jeg bare snudde meg og løp, sier politikonstabelen, ifølge BBC.

Styrker fra både Pakistan Rangers og Punjab-politiet forsøkte å ta seg inn i bygningen via taket for å redde ut skadde og gisler, meldte nyhetsbyrået Associated Press of Pakistan. Også pansrede kjøretøyer tok seg inn på området.

Angrepet mot politiskolen kommer mindre enn en måned etter at væpnede menn skjøt mot spillerbussen til det srilankiske cricketlandslaget, også det i Lahore.

Seks personer ble drept i det angrepet. De 14 terroristene som gjennomførte angrepet har foreløpig gått fri.

PÅGREPET:  En mistenkt terrorist ble pågrepet timer etter angrepet. Foto: AFP PHOTO/Sameed QURESHI/SCANPIX
PÅGREPET: En mistenkt terrorist ble pågrepet timer etter angrepet. Foto: AFP PHOTO/Sameed QURESHI/SCANPIX Vis mer