Har arrestert tre russere etter terrorangrepet i Istanbul

Hevder de har bånd til IS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået Dogan melder at tyrkiske myndigheter har arrestert tre russere de hevder har bånd til terrorgruppa Den islamske stat (IS).

Det siste døgnet, etter terrorangrepet i Istanbul, har tyrkisk politi utført antiterroroperasjoner landet rundt og arrestert over 60 personer. Det er imidlertidig uklart om disse 60, og de tre russerne, har hatt noe med angrepet å gjøre.

I går drepte et eksplosjon i Istanbuls turistområde 10 personer og skadet 15, deriblant norske Jostein Nielsen (59), som ble innlagt på sykehus med lettere skader.

Grenseproblemer Enkelte steder er grensa mellom Syria og Tyrkia vidåpen. Terrorgruppa Den islamske stat (IS) har de siste åra kontrollert flere grensestasjoner fra Syria til Tyrkia og Tyrkia har vært landet fremmedkrigere bruker for å komme seg til Syria.

Dagbladet skrev i går om et sykehus langt inne i Tyrkia som norske IS-krigere hadde dratt til for å få behandling, etter at de ble skadet inne i Syria.

De tre russerne som ble arrestert i dag og anklaget for å ha bånd til IS, ble tatt i Antalya.

Hevder syrisk IS-kriger sto bak Ifølge tyrkiske myndigheter var terroristen bak gårsdagens angrep en 28 år gammel syrisk statsborger. De hevder de allerede kan si at terrorgruppa IS står bak angrepet.

Myndighetene har, som franske myndigheter også gjorde etter Paris-angrepene, rådet folk til å unngå store folkemengder. 

Har arrestert tre russere etter terrorangrepet i Istanbul