VOLVO V60: En Volvo V60 i Stockholm opplevde problemer med autobremsen. Bilselskapet kjenner til problemet, og ber berørte ta kontakt med verksted. Foto: Volvo
VOLVO V60: En Volvo V60 i Stockholm opplevde problemer med autobremsen. Bilselskapet kjenner til problemet, og ber berørte ta kontakt med verksted. Foto: VolvoVis mer

Har avdekket problemer med autobremsen til Volvo-modeller. Ber berørte dra på verksted

Svensk Volvo-eier i nestenulykke etter at autobremsen ble utløst uten grunn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere Volvo-modeller skal ha et problem med bilens autobrems-funksjon.

Autobremsen blir aktivert hvis bilens sensorer oppfatter at det er noe i veibanen, og bremser automatisk for å forhindre kollisjoner.

Den svenske avisa Expressen melder imidlertid at minst én Volvo-eier havnet i en nestenulykke etter at autobremsen skal ha blitt utløst uten grunn.

Volvo-eieren fikk imidlertid avverget situasjonen ved å trampe gassen i bånn, ifølge avisa. Den aktuelle bilen var en Volvo V60 og nestenulyka skal ha skjedd utenfor Stockholm.

- Vi har fått et fåtall rapporter om biler som ifølge opplysninger har oppført seg på den måten, det vil si at de har bremset automatisk, tilsynelatende uten grunn, sier en talsperson for Volvo til Expressen.

Volvo-talspersonen forteller til den svenske avisa at de ikke har fått meldinger om at det som kan se ut som en feil med autobrems-funksjonen, har forårsaket ulykker.

- Vår anbefaling er at Volvo-eiere som opplever dette, henvender seg til sitt nærmeste autoriserte Volvo-verksted for en gjennomgang av bilen.

Expressen skriver at problemet trolig kan løses ved å oppdatere bilens programvare, eller i verste fall erstatte sensorene og kameraene som er koblet til autobremsen.