EKSPLOSJONSFARE: Det var en stund stor eksplosjonsfare i forbindelse med en brann i en container ved Kråkstad utenfor Ski. Faren er nå over og de evakuerte naboene har kunnet flytte hjem. Foto: Nyhetstips.no
EKSPLOSJONSFARE: Det var en stund stor eksplosjonsfare i forbindelse med en brann i en container ved Kråkstad utenfor Ski. Faren er nå over og de evakuerte naboene har kunnet flytte hjem. Foto: Nyhetstips.noVis mer

Har avfyrt 12 skudd mot gassflaske

En brann i en container førte til eksplosjonsfare i et boligområdet i Ski. Rett over klokka 18 meldte politiet om at faren var over.

Klokka 14.28 fikk Øst politidistrikt melding om en container som sto i brann i Elveveien i Ski kommune. Det var fare for at containeren kunne eksplodere, da den inneholdt flasker med oksygen- og acetylen.

- Vi håper den brenner ut og at det roer seg, sa politiets operasjonsleder, Tom Sandberg, til Dagbladet rundt klokka 15.45. Da fortalte han at brannvesenet ikke kunne nærme seg containeren, på grunn av eksplosjonsfaren.

Det var uvisst hvor lang tid det kunne ta før brannen ville slokke av seg selv.

Skjøt hull i gassflaske

Rundt klokka 16.35 meldte politiet at de har skutt flere skudd mot den ene flaska i håp om at innholdet i flaska skal brenne ut fortere.

- Vi har skutt flere hull i den ene flaska, bekreftet Sandberg overfor Dagbladet klokka en time seinere.

Politiets innsatsleder på stedet sa til TV 2 at skarpskyttere hadde avfyrt 12 skudd mot den ene flaska. Denne gassflaska tømmes nå raskt, skrev kanalen.

- Nå måler vi temperatur og gassforekomst over containeren for å se om det kommer, eller har kommet, gass ut, fortalte operasjonsleder Sandberg videre.

Rett over klokka 18 skriver politiet at temperatur og gassforekomst nå er sjekket, og at faren er over. Alle beboere kan nå flytte tilbake til sine boliger.

CONTAINEREN: Ettersom containeren inneholdt eksplosive flasker ble det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter fra stedet. Foto: Nyhetstips.no
CONTAINEREN: Ettersom containeren inneholdt eksplosive flasker ble det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter fra stedet. Foto: Nyhetstips.no Vis mer

Beboere evakuert

Beboere i nærheten ble tidligere i ettermiddag evakuert til Kråkstad barneskole, som ligger nord for adressen. Rektor ved barneskolen fikk beskjed om å holde elevene inne. Det ble også satt opp en sikkerhetssone på 300 meter.

- Står containeren nær bygninger som kan komme til skade ved en eksplosjon?

- Den står i utkanten av et boligområde. Det vil kunne skje hvis den eksploderer, sa operasjonsleder Sandberg tidligere i dag.

Fylkesvei 28 fra E18 på strekningen Kråkstad til Kråkstad skole var stengt i begge retninger på grunn av brannen, men er åpnet for trafikk ifølge Vegtrafikksentralen øst.

FAREN ER OVER: Faren er over etter at det i flere timer var stor eksplosjonsfare i forbindelse med brann i en container i Kråkstad i Ski kommune i Akershus. Foto: Nyhetstips.no
FAREN ER OVER: Faren er over etter at det i flere timer var stor eksplosjonsfare i forbindelse med brann i en container i Kråkstad i Ski kommune i Akershus. Foto: Nyhetstips.no Vis mer