Militærøvelser rundt Taiwan:

- Har avfyrt bluss

Kina forbereder de største militærøvelsene noensinne i farvannene rundt Taiwan etter det omstridte besøket til Nancy Pelosi.

KONSEKVENS: Kinas forsvarsdepartement har iverksatt målrettede militære operasjoner som en konsekvens av Pelosis Taiwan-besøk. Video Twitter / Kameraone Reporter: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kina har varslet militærøvelser i farvannet rundt Taiwan i kjølvannet av USAs kongressleder Nancy Pelosis besøk.

Pelosi landet tirsdag kveld i Taiwan, som Kina hevder er deres territorium. Besøket har skapt sterke reaksjoner fra kinesisk hold, og bekymring for økt uro i regionen.

Som svar på besøket annonserte Kina fem dager med «nødvendige og rettferdige» militærøvelser, som starter torsdag.

Avfyrte bluss

Natt til torsdag melder Taiwans forsvarsdepartement at droner har fløyet over området ved Kinmen-øyene, og at Taiwan skjøt opp bluss for å få dem unna, skriver Reuters.

- Vi avfyrte umiddelbart bluss for å gi advarsler og for å drive dem vekk. Etter det snudde de. De kom inn i vårt begrensede område, og det var derfor vi spredte dem, sier generalmajor Chang Zone-sung, ifølge The Guardian.

- Vi har en standard operasjonsprosedyre. Vi vil reagere hvis de kommer inn, sier han.

Taiwans forsvarsdepartement hevder også at nettsida deres ble utsatt for et cyberangrep seint onsdag kveld og at nettsida var nede i en begrenset periode, skriver Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer