Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterforsker drapet på Håvard Pedersen i Vadsø:

Har avhørt 50 vitner siden forrige søndag

Søker fortsatt etter et mulig drapsvåpen.

DØDE: Håvard Pedersen ble bare 18 år gammel. En 17 år gammel afghaner med midlertidig opphold er siktet i saken. Foto: Privat
DØDE: Håvard Pedersen ble bare 18 år gammel. En 17 år gammel afghaner med midlertidig opphold er siktet i saken. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18 år gamle Håvard Pedersen var på jobb ved Coop Byggmix i Vadsø da han ble stukket med en knivlignende gjenstand lørdag for en drøy uke siden.

Den siktede 17-åringen kom til Norge som mindreårig asylsøker i 2015.

Politiet i Finnmark skriver i en pressemelding i dag at de fortsatt holder høyt trykk i etterforskningen av drapet.

- Det er avhørt om lag 50 vitner siden forrige søndag. Blant annet venner, omgangskretsen til de involverte, støtteapparat og vitner fra butikken er avhørt, opplyser politiet.

Søk etter våpen

Politiet i Finnmark har ennå ikke funnet våpenet som de antar den siktede 17-åringen benyttet da en 18-åring ble drept i Vadsø sist lørdag.

- I løpet av helga ble det foretatt nye søk på Vadsøya etter et mulig drapsvåpen, men fortsatt uten resultat og det vil også kommende uke bli gjennomført søk etter drapsvåpenet.

I dagens pressemelding skriver politiet at den foreløpige obduksjonsrapporten nå foreligger.

- Den viser at den avdøde døde av skaden han ble påført, skriver politiet.

Overflyttet

Den 17 år gamle siktede erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen.

Han er nå overflyttet fra Vadsø fengsel til et ungdomsfengsel i Sør-Norge, ettersom han er under 18 år.

- Det er ikke planlagt noe avhør av siktede de nærmeste dagene. Han er foreløpig blitt avhørt to ganger uten å erkjenne straffeskyld eller knyttet seg til handlingen

Politiet opplyser at de nå vil gjennomgå beslag.

- Blant annet gjennomgår vi telefoner, datamaskiner og venter også svar på biologiske prøver som er sent inn til analyse.

- Vi jobber fortsatt bredt og holder alle muligheter åpne i forhold til motiv for handlingen. Det er fortsatt ikke framkommet noe som tilsier at den avdøde og siktede kjente hverandre, skriver politiet.

Dagbladet følger saken.