Har avhørt hele øya

Politiet har snakket med alle på Sørarnøy, men står fortsatt uten spor etter brannstifteren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pyroman løs på øya. - Rundspørringa tirsdag ga ingen nye spor. Nå fortsetter de tekniske undersøkelsene. Dessuten trenger vi tips fra publikum, vi har ikke fått inn noen. Politiet er på skolen og jeg ber folk ta kontakt, sier Margrete Torsæter hos politiet i Bodø til Dagbladet.no.

Det bor knapt tre hundre mennesker på Sørarnøy i Gildeskål i Nordland, tre mil sør for Bodø. På en uke har det vært fire branner på øya. Nå skal politiet avhøre hele øya i jakten på brannstifteren.

Skal snakke med andre

- Vi kommer til å snakke med nesten alle som bor på øya. Det er en vidløftig taktisk etterforskning, sier lensmann i Gildeskål John Thoresen til Dagbladet.no.

Politiet har elleve etterforskere på øya. De har til nå jobbet med tekniske undersøkelser på branntomtene og avhør.

- Men det er på ingen måte sikkert at gjerningsmannen kommer fra øya. Det er gode muligheter til å komme seg til og fra fastlandet med hurtigbåt og ferge. Jeg tror likevel sjansene er store for at vi oppklarer saken, sier Thoresen.

Han forteller at de har endel tips og spor, men ikke har noen konkrete gjerningsmenn i kikkerten foreløpig.

Fire branner påsatt

Marerittet startet for øyboerne i forrige uka. Da brant øyas lille museum ned til grunnen. I 20 år hadde de fire Mortensen-brødrene samlet lokalhistorie i det 150 kvadratmeter store museet. Bygget var reist for å være museum, og bygget i gammel stil. Etter at museet brant ned til grunnen har det brent tre ganger til. Alt tyder på at brannen var påsatt.

Tirsdag i forrige uke brant det igjen. Noen hadde tent på brygga til Sigbjørn og Inger-Mari Aas. Her lå det en millionbåt og flere andre fiskebåter.

Natt til i går sto nabofjøset i fyr og flamme. 67 sauer døde. Også verkstedet ved siden av var tent på.

- Det er en syk person iblant oss. Vi kjenner jo alle som bor her og så vidt jeg vet har vi ingen uvenner, sa Inger-Mari Aas til Dagbladet.no i går.

<B>HER STARTET DET: </B>Det private museet til brødrene Mortensen brant ned til grunnen forrige mandag.
<B>JAKTER PÅ GJERNINGSMANN:</B> Elleve polititjenestemenn saumfarte Sør-Arnøy i går på jakt etter en mulig pyroman. Lensmannsbetjent Karl Nilsen og hans kolleger vil ikke gi seg før mysteriet med de fire brannene er løst.
<B>EKKEL STEMNING:</B> Solveig Aas (85) er utrygg. Hele øysamfunnet Sør-Arnøy i Nordland frykter pyromanen.