Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har avslørt hemmelig smuglertunnel fra Kina til Hong Kong

Oppdaget da naboer klaget på byggestøy.

40 METER LANG:  Tunnelen var 40 meter lang da den ble oppdaget, men trolig skulle den bli enda lenger. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix
40 METER LANG: Tunnelen var 40 meter lang da den ble oppdaget, men trolig skulle den bli enda lenger. Foto: AFP PHOTO / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kinesiske myndigheter har oppdaget det de mener er en hemmelig tunnel, bygget av smuglere ute etter økonomisk gevinst. Tunnelen går fra det kinesiske fastlandet og inn til Hong Kong.

En mann er pågrepet.

Den svært forseggjorte tunnelen har betongvegger og elektrisk belysning, melder BBC.  Den starter under en garasje i den kinesiske byen Shenzhen, graver seg under en elv og ender i sivet i Hong Kong.

Myndigheten mener tunnelen er bygget for å smugle mobiltelefoner og andre elektroniske varer inn i Hong Kong. På grunn av andre regler for skatter og avgifter i den delvis selvstyrte regionen, ville smuglerne på denne måten vært i stand til å tjene store penger hvis de ikke hadde blitt oppdaget.

PROFFESJONELT UTFØRT : Tunnelen er svært profesjonelt bygget og opplyst med elektrisk belysning. Foto:  REUTERS/ NTB Scanpix
PROFFESJONELT UTFØRT : Tunnelen er svært profesjonelt bygget og opplyst med elektrisk belysning. Foto: REUTERS/ NTB Scanpix Vis mer

Ifølge lokale medier ble tunnelen oppdaget fordi innbyggerne i Shenzhen klaget over bråk fra drillmaskiner.

Tunnelen er svært sofistikert laget, og har også vært en dyr investering mener de kinesiske myndighetene.  De anslår at byggekostnadene til må ha vært på rundt 3 millioner.

Tunnelen var 40 meter lang da den ble oppdaget. Trolig var planen å lage den 20 meter lenger, slik at den kom inn i en landsby i Hong Kong.

STARTET I GARASJE:  En mann er pågrepet for byggingen av smuglertunnelen. Foto:  AFP PHOTO/ NTB Scanpix
STARTET I GARASJE: En mann er pågrepet for byggingen av smuglertunnelen. Foto: AFP PHOTO/ NTB Scanpix Vis mer