Har avslørt IS-terrorcelle i Belgia, Nederland og Tyrkia

- Planla angrep i Belgia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fem personer, deriblant et nederlandsk ektepar, er pågrepet forskjellige steder i Europa etter mistanke om at de planla terror.

Belgisk, nederlandsk og tyrkisk politi har i lang tid overvåket personer som de mistenker er del av en terrorcelle i Europa med tilknytning til ekstremister i Syria.

- Forbindelsene til grupper i Syria har vært krevende å finne, men de peker mot Den islamske staten (IS), sier en belgisk etterretningskilde til CNN.

Det nederlandske ekteparet ble pågrepet 6. august på flyplassen i Brussel, da de kom tilbake fra en to-tredagers tur til Tyrkia. De tre andre ble pågrepet i henholdsvis Belgia, Nederland og Tyrkia.

Alle de fem er av tyrkisk herkomst.

Fant våpen Myndighetene slo til da det ble klart at den antatte terrorcellen hadde skaffet seg skytevåpen. Våpnene ble beslaglagt under en razzia samme dag som pågripelsene fant sted.

- Det var selvsagt svært bekymringsfullt da vi oppdaget våpnene. Vi var redd for at de planla et angrep her i Belgia, men vi vet ennå ikke, sier en kilde til CNN.

Kildene kan ikke bekrefte at den angivelige terrorcellen hadde planer om å utføre et angrep mot EU-kommisjonen, slik nederlandsk radio og TV meldte om i helgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer