Har avslørt Norges villeste hasj-hotline

Politiet: - Nå er det vi som har telefonen, slutt å ringe.

TATT I GÅR: En av de to norskpakistanske brødrene som i går ble påført håndjern og geleidet ut av Lime-butikken i Grønlandsleiret, ble også pågrepet i den første aksjonen i saken i september i fjor. Politiet mistenker at hovedmennene startet opp igjen hasjsalget til tross for den pågående etterforskningen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
TATT I GÅR: En av de to norskpakistanske brødrene som i går ble påført håndjern og geleidet ut av Lime-butikken i Grønlandsleiret, ble også pågrepet i den første aksjonen i saken i september i fjor. Politiet mistenker at hovedmennene startet opp igjen hasjsalget til tross for den pågående etterforskningen. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går kveld aksjonerte oslopolitiet på nytt og pågrep sju personer i nettverket som i lang tid skal ha stått for en svært stor andel av hasj- og marihuana-salget i det sentrumsnære Østkant-Oslo.

Bildet over viser pågripelsen av to norskpakistanske brødre som er involvert i driften av to tidligere Lime-butikker på Grønland og Majorstua. Like etter pågrep politiet en venn av de to i en leilighet, i forbindelse med funn av en betydelig mengde hasj.

På seg hadde mannen et svært sentralt bevis i sakskomplekset - en mobiltelefon med et nummer som har vært blant byens aller mest populære.

- I forbindelse med den første aksjonen i september avdekket vi at ett bestemt telefonnummer framsto som selve salgssentralen for nettverket. Det dreier seg om flere hundre samtaler hver dag. Men etter de første pågripelsesaksjonene oppdaget vi at det samme nummeret faktisk ble tatt i bruk på ny. Det er noe av bakgrunnen for at vi slo til på nytt, og i går kveld beslagla vi igjen en telefon som dette nummeret ledet til, sier etterforskningsleder Jan Erik Bresil ved Grønland politistasjon, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.