Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har avslørt terrorplaner mot München. Ber folk holde seg unna store folkemengder

Har fått inn «alvorlig» informasjon om et mulig terrorangrep under nyttårsfeiringa.

SPERRET AV SENTRALSTASJONEN:  Bevæpnet politi står vakt inne på sentralbanestasjonen Hauptbahnhof i Munchen i kveld, etter meldingen om en terrortrussel. Foto: Sven Hoppe / EPA / NTB Scanpix
SPERRET AV SENTRALSTASJONEN: Bevæpnet politi står vakt inne på sentralbanestasjonen Hauptbahnhof i Munchen i kveld, etter meldingen om en terrortrussel. Foto: Sven Hoppe / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En time før midnatt advarte tysk politi publikum om at de frykter et terrorangrep i München. Politiet ber folk holde seg unna to togstasjoner og store folkemengder.

- Vi påpeker igjen, ettertrykkelig, at vi fortsatt tar trusselen veldig alvorlig! Hold dere årvåkne, skriver politiet på Twitter rundt midnatt.

Sentralstasjonen Hauptbahnhof og stasjonen Pasing er blitt evakuert.

- Vi har konkrete bevis som vi ikke kan feie under teppet, sier en talskvinne for tyske myndigheter til Der Spiegel.

- «Alvorlig» trussel Politiet skriver i en pressemelding at de jobber med å identifisere mulige mistenkte og at de kommer til å holde publikum informert om utviklingen i saken, så snart de får inn ny informasjon.

HAR EVAKUERT: Politiet i München har sperret av sentralbanestasjonen i byen. Foto: Camilla Flåthe
HAR EVAKUERT: Politiet i München har sperret av sentralbanestasjonen i byen. Foto: Camilla Flåthe Vis mer

De skal ha fått to ulike indikasjoner på et mulig angrep, skriver tyske BR24. Myndighetene anser informasjonen de har mottatt som «alvorlig» og beskriver en «akutt» terrortrussel ved årsskiftet.

- Det var veldig ubehagelig og det var ikke det jeg hadde i tankene da jeg kom hit for å feire nyttårsaften, sier Camilla Flåthe (27) til Dagbladet.

Feiringen er avlyst Hun er på vei hjem til hotellrommet som ligger rett ved den evakuerte Sentralstasjonen. Der er det nå folketomt, etter at politiet fikk inn meldingen om den akutte terrortrusselen og beordret alle ut.

Tidligere i kveld florerte det av nyttårsbilder fra München på sosiale medier, med folk som feiret sammen i München sentrum. Nå bør alle store folkemengder spre seg, sier politiet.

- Det er veldig folketomt i gatene akkurat nå, og vi ønsker ikke lenger å feire nyttårsaften. Vi har bestemt oss for å gå hjem til hotellet, sier hun.

Avlyst i Paris og Brussel 2015 startet med al-Qaidas terrorangrep mot Charlie Hebdo i Paris og ender nå med terrorfrykt i München.

 I BEREDSKAP: Politiet i Tyskalnd uttalte tidligere i dag at de ikke ville øke sikkerhetstiltakene på nyttårsaften i år mer enn andre år, men likevel var det betraktelig flere polititjenestefolk i beredskap i dag enn på andre dager. Foto: Björn Kietzmann/Demotix/Corbis
I BEREDSKAP: Politiet i Tyskalnd uttalte tidligere i dag at de ikke ville øke sikkerhetstiltakene på nyttårsaften i år mer enn andre år, men likevel var det betraktelig flere polititjenestefolk i beredskap i dag enn på andre dager. Foto: Björn Kietzmann/Demotix/Corbis Vis mer

De offisielle nyttårsfeiringene ble i år avlyst i både Paris, Ankara og Brussel på grunn av terrorfrykt og belgiske myndigheter har i dag pågrepet flere personer for planer om et terrorangrep.

Ifølge Der Spiegel kunngjorde myndighetene før nyttårsaften at det ikke skulle være noen ekstra sikkerhetstiltak nå sammenliknet med tidligere år. Nå er det et høyt politioppbud i München sentrum.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media