Har avsluttet etterforskningen av drapet på treåringen på Stord

- Det er ingen tidligere saker som kan sammenlignes.

KREVENDE SAK: : Lensmann Bernt Norvalls på Stord opplyser i en pressemelding fredag formiddag at de har avsluttet etterforskningen i saken der en 13 år gammel gutt skjøt og drepte sin tre år gamle fosterbror på Sagvåg i Stord torsdag 10. oktober. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
KREVENDE SAK: : Lensmann Bernt Norvalls på Stord opplyser i en pressemelding fredag formiddag at de har avsluttet etterforskningen i saken der en 13 år gammel gutt skjøt og drepte sin tre år gamle fosterbror på Sagvåg i Stord torsdag 10. oktober. Foto: Tor Erik H. MathiesenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Lensmann Bernt Norvalls på Stord opplyser i en pressemelding fredag formiddag at de har avsluttet etterforskningen i saken der en 13 år gammel gutt skjøt og drepte sin tre år gamle fosterbror på Sagvåg i Stord torsdag 10. oktober.

Saken er oversendt påtaleavdelingen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, som så sender saken til statsadvokaten. Statsadvokaten vurderer saken før den overføres til barnevernet.

Det er barnevernet, og ikke rettsvesenet, som håndterer saken siden gjerningspersonen er under den kriminelle lavalder.

Lensmann Bernt Norvalls opplyser at saken ikke har sidestykke i norsk kriminalhistorie.

- Det er ingen tidligere saker som er direkte sammenlignbare. Grunnet sakens karakter og omfang har det vært en spesielt vanskelig sak for alle involverte, opplyser Norvalls.

Politiet vil ikke opplyse om forhistorien eller motivet for drapet på treåringen.

- Gjerningspersonen er under utredning av helsevesenet, noe han vil være på ubestemt tid, opplyser Norvalls.

Guttens far ble selv skadd i hendelsen. Han grep inn for å forsøke å stanse voldhandlingene mot treåringen.