Ettåring døde i barnehagen:

Har avsluttet etterforskningen

Politiet i Bergen håper at de i løpet av mai får avgjort om en eller flere personer siktes, etter at en ett år gammel gutt mistet livet i en barnehage 3. januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser politiadvokat Eli Valheim til Dagbladet. Drøye fire måneder har gått siden den ett år gamle gutten mistet livet i en ulykke i barnehagen Akasia Paradis i Bergen.

Gutten ble hengende fast i ei barnevogn. Han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men etter to dager kom sjokkbeskjeden - guttens liv sto ikke til å redde.

Tre personer har fremdeles status som mistenkt i saken. Valheim opplyser at de håper å avgjøre hvorvidt noen vil bli siktet i saken i løpet av mai.

- Saken er ferdig etterforsket, skriver politiadvokaten i en e-post.

Rekonstruerte hendelsen

I slutten av januar gjennomførte politiet og Kripos en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at ettåringen mistet livet. Siden har det blitt gjort en rekke avhør.

Gutten lå i en barnevogn på et soverom i småbarnsavdelingen, uten tilsyn av voksne, da ulykken skjedde. Det har ikke vært kjent hvor lenge han satt fast med stroppen rundt halsen før han ble funnet.

Administrerende direktør i organisasjonen Akasia, Ove-Christian Fredriksen, var en av de tre som fikk status som mistenkt i saken. Han sier til Dagbladet at de er svært spente på hva politiets avgjørelse nå blir, med tanke på en eventuell siktelse.

- Fremdeles preget

Omkring 100 barn er til daglig innom barnehagen på Paradis i Bergen. Lokaliteten er en av 18 barnehager Akasia driver i byen, hvor de har alt ifra mindre barnehager til store avdelinger med nesten 200 barn.

- De ansatte er tilbake på jobb, men fremdeles preget av det som skjedde. Vi har ikke gjennomført noen store endringer, men vi får se om dette vil være noe politiet ber oss gjøre nå som etterforskningen er ferdig, sier Fredriksen.

Advokat Torbjørn Kolås Sognefest er bistandsadvokat for ettåringens foreldre. Han sier det etter forholdene går bra med foreldrene. De har imidlertid ingen kommentarer eller merknader til politiets arbeid og etterforskning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer