Ettåring døde i barnehagen:

Har avsluttet etterforskningen

Politiet i Bergen håper at de i løpet av mai får avgjort om en eller flere personer siktes, etter at en ett år gammel gutt mistet livet i en barnehage 3. januar.

Har avsluttet etterforskningen
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det opplyser politiadvokat Eli Valheim til Dagbladet. Drøye fire måneder har gått siden den ett år gamle gutten mistet livet i en ulykke i barnehagen Akasia Paradis i Bergen.

Gutten ble hengende fast i ei barnevogn. Han ble fraktet til Haukeland universitetssykehus, men etter to dager kom sjokkbeskjeden - guttens liv sto ikke til å redde.

Tre personer har fremdeles status som mistenkt i saken. Valheim opplyser at de håper å avgjøre hvorvidt noen vil bli siktet i saken i løpet av mai.

- Saken er ferdig etterforsket, skriver politiadvokaten i en e-post.

Rekonstruerte hendelsen

I slutten av januar gjennomførte politiet og Kripos en rekonstruksjon av hendelsen som førte til at ettåringen mistet livet. Siden har det blitt gjort en rekke avhør.

Gutten lå i en barnevogn på et soverom i småbarnsavdelingen, uten tilsyn av voksne, da ulykken skjedde. Det har ikke vært kjent hvor lenge han satt fast med stroppen rundt halsen før han ble funnet.

Administrerende direktør i organisasjonen Akasia, Ove-Christian Fredriksen, var en av de tre som fikk status som mistenkt i saken. Han sier til Dagbladet at de er svært spente på hva politiets avgjørelse nå blir, med tanke på en eventuell siktelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer