DØDE: En mannlig fallskjermhopper i 40-åra omkom da han havnet i spinn over Skien fredag kveld. 
Foto: Kristoffer Horst / NTB scanpix
DØDE: En mannlig fallskjermhopper i 40-åra omkom da han havnet i spinn over Skien fredag kveld. Foto: Kristoffer Horst / NTB scanpixVis mer

- Har bare hørt om denne typen ulykke to ganger tidligere

Luftsportforbundet skal granske den dødelige fallskjermulykken i Skien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges Luftsportforbund etablerer en granskningskommisjon som skal undersøke dødsulykken i Skien fredag der en fallskjermhopper i 40-årene falt i bakken.

Fagansvarlig Jan Wang i Norges Luftsportforbund opplyser til NRK at forbundet skal hjelpe politiet med å undersøke utstyret som fallskjermhopperen hadde på seg da ulykken skjedde.

Politiet ble varslet om ulykken fredag klokken 17.32. Operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt opplyser at mannen kom i spinn og falt rundt 100 meter. Etter at hovedskjermen tvinnet seg, ble den koblet fra og reserveskjermen utløst nær bakken.

Hopperen traff bakken i høy hastighet og ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Klokken 20.26 bekreftet politiet at han døde av skadene.

Ulykken skjedde ved Skien lufthavn Geiteryggen, hvor en av landets største fallskjermklubber, Grenland fallskjermklubb, holder til. Mange av medlemmene samlet seg fredag kveld i klubbhuset.

Årsaken til ulykken er ikke kjent ennå, men Wang sa til Telemarksavisa fredag kveld at han ikke tror det var teknisk feil på utstyret.

- Jeg har hoppet i fallskjerm siden 1973, og bare to ganger har jeg hørt om teknisk svikt ved denne typen ulykke. Sist gang det skjedde, var i 1982, sa Wang.

(NTB)