BLE VARSLET: Marcus Rolandsen, styreleder i Stiftelsen Martines minnefond, ble i natt varslet om kidnappingen av den norske FN-ansatte 34-åringen i Jemens hovedstad Sana. 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
BLE VARSLET: Marcus Rolandsen, styreleder i Stiftelsen Martines minnefond, ble i natt varslet om kidnappingen av den norske FN-ansatte 34-åringen i Jemens hovedstad Sana. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .Vis mer

- Har bedt om livstegn fra den kidnappede

Martine-stiftelsen ble varslet om bortføringen av den norske 34-åringen i natt. Det forhandles nå med opprørerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En norsk 34-åring, ansatt i FN-organisasjonen UNDP i Jemen, ble tidligere i dag meldt kidnappet. Nordmannen skal ha blitt bortført i hovedstaden Sana, for deretter å ha blitt tatt til den østlige provinsen Maarib.

- Beskjed i natt - Martine-stiftelsen fikk beskjed om kidnappingen i natt. Det var vi som varslet Utenriksdepartementet om den bortførte 34-åringen, sier styreleder Marcus Rolandsen i Martine-stiftelsen til Dagbladet.

Stiftelsen jobber for rettferdighet for askerjenta Martine Vik Magussen som ble funnet død i leiligheten til medstudent Farouk Abdhulak i London 16. mars 2008. Abdhulak rømte til Jemen, som har nektet å utlevere ham. Martine-stiftelsen har personer som jobber for dem i Jemen.

- Han ble kidnappet på gata av en opprørsgruppe og er brakt til Maarib. Gruppa har kommet med et krav om at en fange skal slippes fri fra fengsel, sier Rolandsen.

Martine-stiftelsen er i kontakt med jeminittiske myndigheter, politiet og UDs operasjonssentral her hjemme.

Forhandlinger Det jeminittiske forsvarsdepartementet skal ha oppnevnt sheik Awad Alwazir som forhandler, og det er allerede opprettet dialog med opprørsgruppa.

- Vi blir fortløpende orientert, og vi har bedt om å få snarlig livstegn fra den kidnappede nordmannen, sier Marcus Rolandsen.

Styrelederen i Martine-stiftelsen sier at kidnapping er et vanlig verktøy som opprørere benytter seg av i Jemen.

- Heldigvis lykkes man som regel med å få folk ut i live, sier Rolandsen.

Vil ikke kommentere Utenriksdepartementet bekreftet tidligere i dag at nordmannen er kidnappet, men ønsker ikke å uttale seg ytterligere om saken.

- Vi kan ikke bekrefte denne informasjonen, og vi ønsker heller ikke å kommentere denne saken ytterligere, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Frode Overland Andersen.

Den kidnappede nordmannen har i lengre tid jobbet i FN-systemet og i UNDP. 34-åringen har også høyere utdanning fra utlandet, og har studert og jobbet i mange land gjennom flere år. Han har også undervist og holdt foredrag, blant annet om fred.