Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har bedt spesialenheten om å etterforske

- Dette er alvorlige påstander, sier politimesteren i Nordre Buskerud om politimanns frimurer-alarm.

- ETTERFORSKES:  - Påstandene fra politiførstebetjent Roy Riksvold er alvorlig. Derfor er saken sendt Spesialenheten for etterforskning, sier politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt. Foto: Jo Straube / Dagbladet
- ETTERFORSKES: - Påstandene fra politiførstebetjent Roy Riksvold er alvorlig. Derfor er saken sendt Spesialenheten for etterforskning, sier politimester Sissel Hammer i Nordre Buskerud politidistrikt. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HØNEFOSS (Dagbladet): Politimester Sissel Hammer avviser at hun ikke tar anklagene fra politiførstebetjent Roy Riksvold alvorlig.

- Dette er alvorlige påstander. Da jeg ble orientert om saken, besluttet jeg å sende hele sakskomplekset til Spesialenheten for politisaker, slik at de kan vurdere dette, sier politimester Hammer.

- Riksvold framsetter flere påstander om ulike saker. Nå får Spesialenheten vurdere sakene.

- Riksvold sier han har prøvd å få kontakt med deg, men at du avviste ham?

- Jeg ba politiførstebetjent Roy Riksvold gå tjenestevei. Skulle jeg gå inn i hver sak, hadde jeg ikke hatt tid til å gjøre jobben min. Alle saker i Nordre Buskerud politidistrikt skal gå tjenestevei, sier politimester Sissel Hammer til Dagbladet.

- Er det vanlig at saker - som en anmeldelse fra Skatt Øst - blir liggende i over et år før det iverksettes etterforskning og at det tar tre år før vold mot en politimann kommer for retten i ditt politidistrikt?

- Dessverre kan det skje at saker blir liggende. Det er beklagelig, men kan ha flere forklaringer, sier politimester Sissel Hammer.

- Uvanlig lang tid
Advokat Inger A. E. Coll i Skatt Øst bekrefter at hun på vegne av skattemyndighetene i november 2011 anmeldte forretningsmannen, den tidligere politimannen og en advokat til politiet for skattekriminalitet.

- Av hensyn til taushetsplikten er jeg fra skåret muligheten fra å kommentere denne saken.

- Men på generelt grunnlag kan jeg sin at det er svært uvanlig at en anmeldelse fra skattemyndighetene blir liggende så lenge uten at det blir iverksatt etterforskning, sier advokat Inger A. E. Coll i Skatt Øst til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!