Dommer:

- Har begått bedrageri

Den tidligere amerikanske presidenten skal ha lurt banker og forsikringsselskaper ved å overdrive verdien på flere av sine eiendeler og selskaper, ifølge en amerikansk dommer.

- OVERDRIVER RIKDOMMEN: Statsadvokaten hevder Trump har sagt han er opptil 3,6 milliarder dollar rikere enn det han egentlig er. Foto: AP Photo / Artie Walker Jr., File / NTB
- OVERDRIVER RIKDOMMEN: Statsadvokaten hevder Trump har sagt han er opptil 3,6 milliarder dollar rikere enn det han egentlig er. Foto: AP Photo / Artie Walker Jr., File / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge en domstol i New York har USAs tidligere president Donald Trump begått bedrageri i årevis, melder flere amerikanske medier.

I et sivilt søksmål anlagt av New Yorks statsadvokat, ble det konkludert med at Trump og hans selskap lurte banker og forsikringsselskaper ved å overvurdere eiendelene og nettoverdien hans for å få gunstigere betingelser på lån og forsikringer.

New Yorks statsadvokat Letitia James har tidligere hevdet at Trump har sagt han er opptil 3,6 milliarder dollar rikere enn han egentlig er.

- Ti år med svindel

James' kontor saksøker Trump, Trump-organisasjonen og to av hans voksne barn - Eric Trump og Donald Trump Jr. - og hevder mer enn et tiår med svindel, ifølge den amerikanske avisa The Hill.

Dommeren i saken, Arthur Engoron, godkjente også James' forespørsel om å ilegge fem av Trumps advokater sanksjoner for å bringe opp argumenter som allerede var avvist i retten, og påla dem å betale en bot på 7 500 dollar hver.

Saken går for retten fra 2. oktober og ventes å kunne vare til ut desember. Tirsdagens kjennelse er et nederlag for Trump og gjør at den kommende rettssaken stort sett vil dreie seg om hvor mye han og hans medtiltalte må betale i erstatning.

Statsadvokatens kontor søker omtrent 250 millioner dollar i økonomisk erstatning. De søker også å forhindre at Trump og hans barn kan tjene som ledere eller direktører for selskaper registrert i New York eller med lisens til å drive forretningsvirksomhet i byen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer