Har beslaglagt 93 000 våpen siden 2006

Men Mexico har bare én våpenbutikk, og den solgte bare rundt 26 000 våpen i samme periode.

STORE BESLAG: Soldater vokter her over store mengder våpenbeslag i Mexico. Siden 2006 har myndighetene beslaglagt 93 000 våpen. Samtidig har den eneste våpenbutikken i landet solgt 26 000 åpen. Foto: AP Photo/Gregory Bull/Scanpix
STORE BESLAG: Soldater vokter her over store mengder våpenbeslag i Mexico. Siden 2006 har myndighetene beslaglagt 93 000 våpen. Samtidig har den eneste våpenbutikken i landet solgt 26 000 åpen. Foto: AP Photo/Gregory Bull/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I hele Mexico finnes det bare én eneste våpenbutikk. Den har siden 2006 solgte gjennomsnittlig 6500 våpen årlig, skriver The Washington Post.

Landet har en av de strengeste våpenlovene i verden. Men likevel flyter det over av våpen.

- Smuglet fra USA President Felipe Calderon opplyste i desember at myndighetene har beslaglagt 93 000 våpen på fire år. Meksikanske myndigheter hevder at minst 90 prosent av dem kommer fra USA.

I 2009 ble minst 14 millioner våpen solgt i USA, men ingen vet det reelle tallet med over 6600 steder med tillatelse til å selge våpen. Tallet på 6500 våpen årlig siden 2006 har oberstløytnant Raul Manzano Velez, som er direktør for våpenbutikken, stålkontroll på.

Mens de kriminelle bandene i Mexico smugler våpen fra USA, tjener de hundretalls millioner årlig på smugling av narkotika til nabolandet.

Blodig år Grensebyen Ciudad Juarez, som ligger et steinkast fra El Paso i Texas, hadde i 2010 sitt blodigste år noen sinne med 3111 personer drepte i den pågående narkokrigen. Byen er en av de voldeligste byene i verden og omtales som verdens drapshovedstad, på grunn av krigingen mellom rivalkartellene Juarez og Sinalona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer