Kvinne drept:

Har beslaglagt antatt drapsvåpen

Politiet mener at mannen (29) skjøt kjæresten (24) - før han satte fyr på henne.

SKUTT: Den 24 år gamle tyske kvinnen ble funnet drept her i Falningsjøen i Tynset kommune. Ifølge politiet ble hun skutt to ganger. Foto: Tore Wuttudal / Samfoto / NTB
SKUTT: Den 24 år gamle tyske kvinnen ble funnet drept her i Falningsjøen i Tynset kommune. Ifølge politiet ble hun skutt to ganger. Foto: Tore Wuttudal / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En 29 år gammel tysk mann er siktet for å ha drepte sin 24 år gamle tyske kjæreste under en ferietur i Norge i begynnelsen av oktober.

Politiet mener at mannen skjøt kvinnen to ganger, før han skal ha satt fyr på henne.

- Tysk politi har beslaglagt en pistol som vi anser som aktuell og relevant, og som vil undersøkes nærmere, sier politiadvokat Mali Svendsen til Dagbladet.

Vil ikke forklare seg

Det tyske paret var på bobilferie i Danmark, Sverige og Norge i månedsskiftet september-oktober. Kvinnen ble meldt savnet 10. oktober, etter at mannen hadde returnert alene til Tyskland.

Selv fortalte han til venner og familie at de hadde kranglet i Sverige, og at hun hadde forlatt bobilen og ikke kommet tilbake.

Etter at han ble pågrepet av tysk politi, har mannen forklart at kvinnen døde og påviste hvor hun befant seg. Han har imidlertid ikke erkjent å ha drept henne.

- På nåværende tidspunkt har vi fått opplyst fra tysk politi at han ikke ønsker å forklare seg nærmere, før vi har kommet lenger i etterforskningen, sier Svendsen.

Forbrent kropp

Den avdøde kvinne ble funnet i vannkanten i Falningsjøen, i et friluftsområde i Kvikne i Tynset kommune.

- Hvorfor hun lå akkurat der er det vanskelig å gi noen nærmere kommentar til, sier Svendsen.

Politiadvokaten opplyser videre at store deler av kvinnens kropp var forbrent.

- Obduksjonen viser at dette ble påført etter at hun døde, sier Svendsen.

Lokalavisa Arbeidets Rett har publisert et bilde av et bålsted som de knytter til drapet.

- Det er en bålplass i nærheten av der kvinnen ble funnet, men det er usikker om det har noen direkte sammenheng med saken. Det er flere bålplasser i området, sier Svendsen.

Vurderer å be om utlevering

Inntil videre sitter den drapssiktede mannen i varetekt i Tyskland. Norsk politi vurderer fortløpende å be om få ham utlevert.

- Vi er i dialog med tyske myndigheter om det er Norge eller Tyskland som skal ta saken videre.

Politiet mener at drapet skjedde 3. eller 4. oktober, før mannen reiste hjem igjen 5. oktober.

- Vi har kontakt med flere vitner som har kontaktet oss med mulige opplysninger i saken. Vi jobber nå med å gjennomgå dette, sier Svendsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer