- Har bevis til drapstiltale

SKIEN (Dagbladet): Sentrale politiaktører mener politiet allerede har tilstrekkelig bevismateriale til at det kan reises tiltale mot drapssiktede Gamal Hosein (35). Statsadvokat Kjetil Omholt tar stilling i tiltalespørsmålet før Riksadvokatembetet foretar en endelig vurdering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet erfarer hersker det stor optimisme blant sentrale etterforskere om at saken vil bli oppklart.

Det vil likevel ventelig ta tid før etterforskningsleder, politiadvokat Jon H. Borgen, skriver sin innstilling i tiltalespørsmålet til statsadvokaten. Statsadvokat Omholt kjenner imidlertid saken etter orienteringer fra politiet.

Etter det Dagbladet erfarer er sentrale politiaktører i saken optimistiske og mener at etterforskerne «har nok» til at det blir tatt ut tiltale mot Gamal Hosein.

Advokat Jan Erik Granmo avviser dette, og vil kjempe for at hans klient også blir løslatt fra varetektsfengsel.

Uansett er det slik i en rettssak at det er påtalemyndigheten som skal bevise en tiltalts skyld - ikke den tiltalte som skal bevise at han er uskyldig.

Gjennombruddet

Gjennombruddet i den meget spesielle drapssaken kom 6. mars da Gry ble funnet kvalt, i vannet ved strandpromenaden i Porsgrunn. Da hadde politiet et lik - drept på en måte som stemte med politiets hovedteori. Saken var ikke lenger bare - som advokat Jan Erik Granmo hadde uttrykt det - en forsvinningssak.

Politiet har basert sin siktelse mot Hosein på taktiske og tekniske bevis.

I sakens første fase var det først og fremst indisier bygd på avhør av Grys familie, venner og andre vitner som førte til at både forhørsrett og lagmannsrett godtok fengsling av Gamal Hosein.

Politiet mener at tobarnsmor Gry Hosein aldri forlot familiens videogrill om ettermiddagen lørdag 13. januar slik Hosein har forklart, men at han tok livet av Gry i affekt på grunn av ekteskapsproblemer og sjalusi.

Sikre spor

Politiet er overbevist om at Gamal Hosein er tatt i løgn under avhør. Først etter at en bomvakt vitnet, innrømmet han å ha vært i Porsgrunn natta etter at Gry forsvant. Politiet mener at han den natta kjørte til Helgeroa, Langesund og til slutt til Lensmannsdalen i Skien på leiting etter et sted å dumpe Gry. Hosein nekter for å ha vært noen av stedene.

Funn av biologiske spor i grillen og tekniske spor ved Skienselva i Lensmannsdalen kan felle Hosein.

Påtalemyndigheten vil også føre markeringen som en likhund gjorde i videogrillen som bevis, i alle fall dersom Hosein ikke tilstår innen hovedforhandlingen. Gamal Hosein blir framstilt med begjæring om ytterligere varetektsfengsling mandag. Politiet vil begrunne begjæringen om varetektsfengsling med rømningsfare. Forsvareren, advokat Jan Erik Granmo, vil be om at klienten løslates - etter all sannsynlighet uten å bli hørt av retten.

MOT TILTALE: Mye etterforskning gjenstår, men optimismen er stor i politiet. Det kan gå mot en tiltale mot Gamal Hosein når etterforskningen er ferdig. Her besøker Hosein graven til sin kone.