Har blitt bedt på date

Etter at Venstre-leder Guri Melby åpnet opp om singeltilværelsen, har innboksen fylt seg opp med hyggelige henvendelser. Men om hennes framtidige utkårede befinner seg blant disse, har hun ikke rukket å finne ut av.

ÅPEN: Guri Melbye er åpen om interessen hun har fått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÅPEN: Guri Melbye er åpen om interessen hun har fått. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet) - Jeg har fått mange hyggelige invitasjoner om å gå på date, sier en lattermild Guri Melby til Dagbladet.

Fredag ettermiddag sparket Melby i gang Venstres landsmøte på Gardermoen. Blant det hun rettet oppmerksomhet mot i sin åpningstale, var krigen i Ukraina, regjeringens - i hennes øyne - manglende klimasatsing, norsk EU-medlemskap og skolen.

Den siste uka er det imidlertid Melbys privatliv som har fått mye oppmerksomhet. I forrige uke uttalte nemlig en åpenhjertig Guri Melby seg om singeltilværelsen i et intervju med VG.

Og reaksjonene har ikke latt vente på seg.

Full innboks

- Jeg har fått utrolig mange fine meldinger. Det aller fineste er når folk skriver at de selv er i liknende situasjoner selv, og at de synes det er fint at jeg forteller om det. Noen sier de opplever det som inspirerende og gjør at de ser litt mer positivt på livet, og det er jo utrolig hyggelig. Det er det som har vært min hovedmotivasjon, sier Melby til Dagbladet.

Det var i 2020 at Guri Melby ble bedt om å bli både Venstre-leder og kunnskapsminister i Solberg-regjeringen.

Midt i et samlivsbrudd måtte hun spørre faren til sine to barn om å flytte inn igjen dersom hverdagen skulle gå opp som både småbarnsmor og med en travel jobb som statsråd. Det gjorde han.

På spørsmål fra Dagbladet om hun i denne perioden anså seg selv som singel, måtte hun den gang lande på et «nei».

- Jeg har jo en samboer, så jeg tror jeg må svare nei, sa hun til Dagbladet.

Etter fjorårets stortingsvalg ble som kjent situasjonen en annen, både i regjering og på hjemmefronten. I dag bor Melby alene, men i kort avstand til parets to barn som de samarbeider tett om.

- Smigrende

- Når jeg sto i det verste med bruddet, så husker jeg veldig godt at jeg sugde til meg alt noen delte når de gikk gjennom et brudd, om det var på tv, radio eller noe jeg leste. Jeg syntes det var interessant og fant mye trøst i det selv, så at min historie kan være til støtte for noen andre i en kjip situasjon som et brudd er, er noe av det jeg blir aller mest glad for, sier Melby.

Men det var ikke alle typer henvendelser Melby ønsket seg ut av intervjuet.

- Vær så snill, ikke send meg noen slibrige meldinger på Instagram, var et av Melbys klare budskaper.

- Har du fått noen slibrige meldinger?

- Nei, så langt har jeg ikke fått det. Og jeg frykta jo litt at noen folk ikke hadde lest helt ned til den biten.

- Men det jeg var mest redd for før saken kom ut, var at dette skulle oppfattes som en kontaktannonse. Så har jeg altså fått mange hyggelige invitasjoner, og det er kjempesmigrende. Men jeg har hatt en veldig travel uke, så det skal sies at jeg ikke har fått sjekket alle meldingene ordentlig.

- Det var en langt mer utfyllende bio enn man får på en tinder-profil?

- Haha, ja. Og en proff fotograf i tillegg, så det kunne jo nesten ikke bli bedre, sier Melby lattermildt.

- Men det kan faktisk være at en framtidig date ligger og venter på deg i innboksen?

- He-he, ja, det kan være. Selv om jeg nok helt ærlig tviler litt på at akkurat det er den rette metoden for meg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer