ETTERFORSKER:  Store politistyrker rykket ut etter at vekteren meldte fra om skyteepisoden. Foto: Tipser.no/Daniel Dale Laabak
ETTERFORSKER: Store politistyrker rykket ut etter at vekteren meldte fra om skyteepisoden. Foto: Tipser.no/Daniel Dale LaabakVis mer

Har blitt utsatt for grov vold tre ganger på tre år

Ble knivstukket i 2013. Ble knivstukket, skutt med elektrosjokkvåpen og forsøkt kvalt med tau i 2014. I natt ble han skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vekteren som i natt ble skutt av to gjerningspersoner på Blindern i Oslo, har siden 2013 blitt utsatt for ytterligere to episoder av grov vold mens han var på jobb på Blindern.

Det melder TV2.

De skriver at han i 2013 ble knivstukket og måtte sy flere sting i armen. Så et år senere, i november 2014 ble vekteren skutt med et elektrosjokkvåpen, forsøkt kvalt med et tau og knivstukket av to menn. Også da skjedde volden på natta.

I natt ble han altså skutt mot fire, fem ganger med en pistol av to ukjente gjerningspersoner.

- Svært beklagelig Kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas bekrefter overfor Dagbladet at vekteren som i natt ble skutt, er den samme som har blitt utsatt for de to tidligere grove voldsepisodene.

- Det er selvfølgelig sterkt beklagelig at han igjen utsettes for noe sånt. Dette er veldig spesielt. Det er 1100 vektere i Oslo, og at det skjer såpass alvorlige hendelser mot én og samme vekter flere ganger, er selvfølgelig veldig beklagelig, sier Mauritzen.

- Nå må vi jobbe med å ivareta vekteren på en best mulig måte, legger kommunikasjonssjefen til.

Meldte selv at han var skutt Den skutte vekteren er ifølge Nokas erfaren, og har jobbet på Blindern som vekter i flere år. Han meldte selv fra om at han var skutt til politiet 02.43 i natt.

Det ble ifølge politiet løsnet fire, fem skudd mot mannen. Flere skudd traff ham, men han ble ikke alvorlig skadd. Et av skuddene traff ham i brystet, men traff ham i vernevesten han hadde under.

Det er kommunikasjonssjefen i Nokas, Mauritzen, svært takknemlig for.

- Det er vanskelig for meg å vurdere hva som ville skjedd uten, men vi er veldig takknemlig for at han hadde på seg denne vesten, sier kommunikasjonssjefen til Dagbladet.

Bruker vest etter 2014-episoden Vesten vekteren hadde på seg er pansret og dekker overkroppen fra navlen og opp. Den beskytter blant annet mot kniv- og nålestikk. Det var etter den grove voldsepisoden mot den samme vekteren i 2014, at Nokas begynte å utstyre sine vektere med vesten når de skulle patruljere visse områder rundt Blindern.

Som følge av rutineendringer fra Nokas, hadde altså vekteren på seg vest i natt.

Mauritzen avviser imidlertid at Blindern anses som et spesielt risikoområde, selv etter tre alvorlige hendelser mot den samme vekteren der. Men han påpeker at området er stort.

- Men vårt fokus nå er å følge opp denne vekteren, og ivareta ham på best mulig måte.

Tidlig onsdag morgen fant politiet også en bombelignende gjenstand på Blindern. Gjenstanden viste seg etter hvert å være falsk, plassert der for å skape frykt, ifølge politiet.

Dagbladet oppdaterer saken.