Har bodd isolert i 32 år

Mauro Morandi har bodd alene på øya Budnelli siden 1989. Nå kaster han motvillig inn håndkledet.

BOSATT SEG PÅ ØDE ØY: Italienske Mauro Morandi strandet tilfeldigvis på øya Budelli i 1989. Der ble han værende - fram til nå. Foto: Facebook
BOSATT SEG PÅ ØDE ØY: Italienske Mauro Morandi strandet tilfeldigvis på øya Budelli i 1989. Der ble han værende - fram til nå. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter et drøyt år med pandemi begynner de fleste av oss å få nok av sosiale restriksjoner, karantene og isolasjon. For italienske Mauro Morandi (81) har det vært hverdagen i over 30 år - riktignok etter eget ønske.

I 1989 strandet Morandi på øya Budelli - som ligger mellom Sardinia og Korsika - etter at motoren på katamaranen hans ble ødelagt.

Forliset sammenfalt i tid med at øyas naturforvalter skulle pensjonere seg. Morandi meldte seg til stillingen.

Over tre tiår seinere er Morandi, ifølge National Geographic, den eneste innbyggeren på øya.

- Jeg har gitt opp

Den isolerte tilværelsen går nå mot slutten for 81-åringen, skriver han selv på Facebook.

Han forteller til The Guardian at han har besluttet å flytte etter det han beskriver som trusler om utkastelse fra ledelsen i nasjonalparken som omfatter øya.

- Jeg har gitt opp kampen. Etter 32 år her føles det trist å dra. De fortalte meg at de må gjøre utbedringer på huset mitt, og denne gangen virker det som de mener det, sier Morandi.

Nasjonalparken Maddalena Archipelago består av sju øyer, der Budelli betraktes som den vakreste, på grunn av sine rosa sandstrender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer