Har bodd på asylmottak i ti år

I et rom på Dale asylmottak i Sandnes bor 60 år gamle Leila Ibrahim. Der har hun bodd i ti år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

I et rom på Dale asylmottak i Sandnes bor 60 år gamle Leila Ibrahim. Der har hun bodd i ti år.

- Vi som bor på Dale lenge, vi er som døde personer, vi er ikke i live som andre. Det er ikke lett å bo ti år på Dale, sier Ibrahim til TV Aftenbladet.

Den palestinske kvinnen kom til Norge i august 1999 og er én av 17 asylsøkere som nå har vært mer enn ni år på et mottak i Norge. Hun søkte asyl på grunn av diagnosen posttraumatisk stressyndrom etter å ha opplevd at familiemedlemmer ble drept under krigen i Libanon.

Ibrahims saksmappe inneholder avslag etter avslag. Utlendingsnemnda har slått fast at hennes psykiske problemer ikke er alvorlige nok til å få opphold på humanitært grunnlag. Men Ibrahim vil ikke reise ut av landet, og til nå har ikke myndighetene gjort noe for å hente henne.

- Nå har hun bodd på et asylmottak i snart ti år, og da er det vel kanskje på tide å få endret det ut fra menneskelige hensyn, sier advokat Arvid Sjødin. Nå skal han sende en ny asylsøknad på hennes vegne.

Inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) er oppmerksom på Ibrahims sak.

- Det er naturlig å spørre om hva som er årsaken. Jeg behandler ikke enkeltsaker, men noen ganger ser jeg på enkeltsaker for å lære av dem som utgangspunkt for det regelverket som skal gjelde. Det er UDI og Utlendingsnemnda som tar seg av avgjørelsen, sier Andersen.

(NTB)