Har bodd to måneder i telt i Alta

- Iskaldt, men en fin opplevelse sier de tre søringene ved Høgskolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi har blitt litt immune mot frost og kulde, og syter ikke så lett som før, sier Tonje Magnesdatter Hov fra Lillehammer til Dagbladet.no.

I dag er det minus 15 grader og det blir trolig kaldere til natta.

Sammen med Elisabeth Kalstad fra Sandnes og Lillian Nesse fra Stord prøver hun å holde varmen i militærteltet som er slått opp like utenfor Høgskolen i Alta. Nå om dagen har kulda virkelig bitt seg fast, og jentene har prøvd å avtale fyringsvakt gjennom natta.

- Men vi sovner bare av, flirer Tonje.

Morgenvasken tar de på skolen. Oppvasken ordner de i dusjene. I teltet ligger de i soveposer på paller med reinskinn.

- Det blir hardt. Og det tærer på å bo så lenge i koffert, forteller Tonje.

Spart mye penger

De er gjerne på skolen inntil dørene stenges utpå ettermiddagen. Så er det ut i teltet og fyre godt. De har gjort det så hjemmekoselig som mulig med stearinlys, men det blir fort litt rotete når tre jenter skal ha personlige eiendeler, mat og utstyr lagret i et lite telt.

KALD HJEMMEKOS:Studentene Elisabeth Kalstad fra Sandnes, Lillian Nesse fra Stord og Tonje Magnesdatter Hov fra Lillehammer har bodd over to måneder i telt utenfor Høgskolen i Alta. -Mange koselige stunder, og så har vi blitt nesten immune mot frost og kulde, forteller de. Foto: Jørn Gåsvær
KALD HJEMMEKOS:Studentene Elisabeth Kalstad fra Sandnes, Lillian Nesse fra Stord og Tonje Magnesdatter Hov fra Lillehammer har bodd over to måneder i telt utenfor Høgskolen i Alta. -Mange koselige stunder, og så har vi blitt nesten immune mot frost og kulde, forteller de. Foto: Jørn Gåsvær Vis mer

Selvsagt kan de savne TV og komfort, pc og musikk. Noen ganger inviterer venner på kveldsbesøk eller endog overnatting, men avtalen er at ingen skal behøve å sove aleine i teltet.

Jentene valgte teltlivet på den kaldeste tida av året for å teste ut seg sjøl litt. De kom rett fra studietur til varme Karibia og flyttet inn i telt i mørketida i kalde Finnmark.

- God råd i vinter

- Vi har hatt mange veldig koselige stunder i teltet, og tar med oss mange fine opplevelser. Og så har vi spart mye penger, vi har hatt nokså god råd i vinter, forteller Tonje Magnesdatter Hov.

Kveldstoalettet tar de ute i det fri. Verre er det å våkne tissetrengt og vite at eneste mulighet er å krype ut i iskalde polarnatta.

Matlagingen blir også nokså provisorisk. Særlig frokosten, det har vært mange kalde og mørke morgener i teltet. Nå skal jentene snart ut på praksisperioder forskjellige steder i landet, og teltlivet går mot slutten.