KLOKKESELSKAPET CONTINYOU: Prises nå til 105 millioner kroner. Foto: Anders Horntvedt.
KLOKKESELSKAPET CONTINYOU: Prises nå til 105 millioner kroner. Foto: Anders Horntvedt.Vis mer

Har brukt 30 millioner på en avansert helseklokke

Det hele startet med at gründeren fikk hjertestans under en biltur.

(Finansavisen): Terje Tobiassen (53) er gift, har fem sønner og snart syv barnebarn. En høstdag i 2014 stoppet plutselig hjertet mens han kjørte bil.

Takket være kompetente og snartenkte forbipasserende gikk det bra med ham. Men i løpet av rehabiliteringsperioden begynte han å tenke «hva om dette kunne vært unngått?», og «hva om det hadde skjedd på et øde område uten at noen oppdaget hendelsen?»

Dette resulterte ifølge Finansavisen i at han høsten 2015 etablerte ContinYou, sammen med tre andre gründere: Glenn Arild Haugland, Terje Otto Tobiassen og Olav Bryn.

Har brukt 30 millioner

Resultatet, helseklokken Contact, ble lansert i det norske markedet i begynnelsen av april. Klokken måler puls, temperatur, lokasjon og bevegelse. Basert på den informasjonen er tanken at klokken kan forutse kritiske hendelser.

- Det som gjør klokken unik er at den har innebygget SIM-kort, og at den kan varsle pårørende i den andre enden over mobilnettet om noe skulle skje, sier Tobiassen til Finansavisen.

- Hva skjer hvis brukeren befinner seg i et område uten mobildekning?

- Som med all annen mobilteknologi så er vi avhengig av å ha dekning, men vi har gjort noen smarte valg i måten vi kombinerer og bruker mobilteknologi for å sikre at varsling kommer frem, sier han.

Tobiassen anslår at han og de øvrige eierne har brukt nærmere 30 millioner kroner på satsingen. Ifølge Finansavisen prises selskapet nå til 105 millioner kroner.

100 klokker i uken

- Nå er toget i gang. Vi produserer drøyt 100 klokker i uken, og i løpet av året trapper vi gradvis opp til 500 i uken. Alt i alt budsjetterer vi med et salg på 8.000 klokker i løpet av 2018. Sammenlignet med den tradisjonelle trygghetsalarmen er vår klokke ti ganger så bra, siden den har innbygget mobiltelefon, og den varsler fall, temperatur og puls, sier Tobiassen til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
Mange investorer håper på kursfall for børsrakett
Anbefaler fire aksjer