Har brukt 50.000 på å lete etter hund

Tispa Shina rømte til fjells for over to uker siden. Helikoptere og jaktlag har søkt etter bikkja. Regningen er foreløpig kommet opp i 50.000 kroner,

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ekteparet Rut (71) og Tor (69) Selje i Tyssedal i Hardanger har hørt hundehyl i to uker.

-Det er jo forferdelig å høre på. Vi ser den ikke, men hører den når vi lukker opp døra på terrassen. Vi tenker masse på den, sier Rut Selje til Haugesunds Avis.

Dyrevernsnemnda forsvarer pengebruken for å hjelpe hunden.

-Vi må trø til når dyr er i nød. Vi har hatt en enormt press på oss, sier Arne Olsen, nestleder i dyrevernsnemnda til Haugesunds Avis.

Folk bør ikke gå til fjells

Lensmann Øyvind Rosseland er mer bekymret for mennesker enn for dyr.

-Det er en hund med gode jaktinstinkter. Den tåler dette, mener Rosseland.

Lensmannen registerer at folk begynner å ta seg til fjells for å leite etter hunden. Terrenget er svært vanskelig.

FORSVARER PENGEBRUKEN: -Vi må trø til når dyr er i nød, sier Arne Olsen i Dyrevernsnemda. Foto:  Alf-Robert Sommerbakk/Haugesunds Avis
FORSVARER PENGEBRUKEN: -Vi må trø til når dyr er i nød, sier Arne Olsen i Dyrevernsnemda. Foto: Alf-Robert Sommerbakk/Haugesunds Avis Vis mer

-Folk må ikke bevege seg der oppe. Hunden er ikke verdt at noen ødelegger seg, sier nestleder Olsen i dyrevernsnemnda.

Shina er en blanding av siberian husky og fuglehund. Tre ganger er helikopter rekvirert for å søke etter hunden. Eieren er fortvilt over situasjonen, og redd for å få regningen etter leiteaksjonen. Politiet har ifølge Haugesunds Avis lagt ut 12.000 kroner for en helikoptertur.

Fulgte blodspor

Lensmann Rosseland forsikrer at hundeeieren skal slippe å betale, mens en jurist skal vurdere om dyrevernsnemnda må punge ut.

Sist søndag ble hunden observert. Men trolig ble den skremt og stakk av da folkene var på 300 meters avstand.

jaktlag har vært ute for å avlive hunden. De har fulgt blodspor. Trolig er Shina sårpotet etter å ha løpt forskremt på asfalt og på skareføre. Nå tror folk at den har gått opp på Folgefonna.

Arne Olsen i dyrevernsnemnda sier at de nå må få konkrete tips før de rykker ut igjen.

Eieren sier forøvrig at han ikke vil ha hunden tilbake. Shina var omplassert, og visstnok ikke veldig glad i voksne mennesker, uten at den er mannevond.