Har brukt opp tabbekvoten

Klar tale fra LO-toppene i APs sentralstyre: Sykelønnssaken blir siste gang Jens Stoltenberg holder LO utenfor i viktige saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Blant Ap\'s største LO-topper er det nå knallharde forventninger til statsminister Jens Stoltenberg. Det kom klart fram på Ap\'s landsstyremøte i går.

Kjell Bjørndalen, Jan Davidsen og Gerd-Liv Valla er ikke i tvil: Jens Stoltenberg kan ikke på ny tabbe seg ut overfor LO, slik de mener regjeringa gjorde i den betente sykelønnssaken. - Jeg regner med at dette aldri kommer til å skje igjen. Sykelønnssaken må Jens Stoltenberg lære av, sier Jan Davidsen, leder for Fagforbundet.

Frister ikke

Også Fellesforbundets leder Kjell Bjørndalen har klare forventninger til Stoltenberg. - Nei, det kan jo ikke skje igjen. Det som har skjedd nå frister nok ikke til gjentakelse. For framtida tror jeg det blir et helt aldeles utmerket forhold mellom Ap og LO, sier Bjørndalen.

Også LO-leder Gerd-Liv Valla er lynende klar: - Sykelønnssaken har vært en kraftig lærepenge, men når statsministeren nå sjøl sier prosessen var for dårlig og lover å gjøre det bedre, er det vi kan forvente. Men dette må selvsagt følges opp i praksis, sier hun til Dagbladet.

Saker i kø
På landsstyremøtet i går var det diskusjon mellom Stoltenberg, Valla og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen etter at det formelle møtet var hevet. For framover blir det mange saker de tre må snakke sammen om, blant annet peker disse sakene seg ut: Pensjonsreformen Konkretiseringen av AFP-ordningen Eierskapsmeldinga Og regjeringen er under et massivt press for å bygge flere gasskraftverk - AFP er selvsagt en sak hvor Jens Stoltenberg må ha tett kontakt med partene i arbeidslivet og LO. Det ligger jo nedfelt per brev, også, sier Bjørndalen.

PRESSET JENS: LO-toppene krever at Jens Stoltenberg inkluderer fagbevegelsen i alle viktige avgjørelser.