- Har de brukt Google Translate?

Klønete skilt-oversettelse får mange til å trekke på smilebåndet.

 HUMRET GODT:  Da tyskfødte Rebekka Borsch så dette skiltet sammen med tyske venner på tur, begynte de alle å le godt av oversettelsen. Foto: Rebekka Borsch
HUMRET GODT: Da tyskfødte Rebekka Borsch så dette skiltet sammen med tyske venner på tur, begynte de alle å le godt av oversettelsen. Foto: Rebekka BorschVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er Røyken og Hurum avis som først omtalte skiltet ved inngangen til Oslofjordtunellen.

Har du tatt bilder av noen morsomme skilt i det siste? Send inn dine blinkskudd til 2400@dagbladet.no eller MMS til 2400.
«Lytt på radio ved gult blink» er den norske beskjeden på skiltet - så langt alt greit. Men den tyske oversettelsen av meldinga har fått flere til å stusse:

- Det er bare tull det som står der. Det kan tolkes som at man skal lytte på radioen når den blinker gult, humrer Rebekka Borsch til Dagbladet.

- Pinlig Hun er leder i Buskerud Venstre og kom tilfeldig over skiltet da hun var ute på tur med tyske venner. Hun mener skiltet ikke kan ha stått der veldig lenge, og at dette er pinlig for Statens vegvesen.

- Det er fristende å tenke at de har brukt google translate, sier Borsch.

- Dette er jo veldig moro, men samtidig alvorlig at en etat kan levere en så dårlig oversettelse. Her har man brukt millioner av kroner på sikringstiltak og så får de opp dette skiltet.

Kommunikasjonssvikt Statens Vegvesen opplyser til Dagbladet i formiddag at skiltene det er snakk om vil bli fjernet i dag.

NAKNE LYS: - Dette skiltet fant jeg på bildekket til M/F Fedjefjord - mulig det er bruk av «åpen ild» de mener, men ikke godt å si!, skriver en leser. Foto: Nina Laberg
NAKNE LYS: - Dette skiltet fant jeg på bildekket til M/F Fedjefjord - mulig det er bruk av «åpen ild» de mener, men ikke godt å si!, skriver en leser. Foto: Nina Laberg Vis mer

- Vi beklager at det ikke er forståelig tekst på dette skiltet. Det har vært en kommunikasjonssvikt mellom oss og skiltprodusenten, sier Elin Ødegård, leder i trafikkseksjonen i Statens vegvesen.

Hun forteller at skiltet er satt opp på grunn av mange alvorlige hendelser i Oslofjordtunellen.

- Jeg er dessverre ikke god nok i tysk til å le av dette, men jeg ser at engelsken er dårlig. Men så lenge ingen skader har skjedd kan vi le, sier Ødegård.

Hun påpeker samtidig at budskapet til skiltet er viktig.

SKOPUSS: Oppslag på et toalett i Torcal, Sør-Spania. Foto: Randi Schrøder
SKOPUSS: Oppslag på et toalett i Torcal, Sør-Spania. Foto: Randi Schrøder Vis mer

- Dersom det blinker gult i på det blå skiltet ovenfor betyr det at Vegtrafikksentralen har en viktig melding. Da er det viktig at folk skrur på radioen.

 

DRITING FORBUDT: Et skilt som henger på døra til doen på jobb, skriver leseren. Foto: Privat
DRITING FORBUDT: Et skilt som henger på døra til doen på jobb, skriver leseren. Foto: Privat Vis mer