Partipisken svinges - abortloven endres

- Har de satt kamelen fast i halsen?

Stortinget har vedtatt de første innstrammingene i abortloven på 40 år, men fra regjeringspartiene Frp og Venstre var det så godt som taust under debatten i salen.

UENIG: Ingvild Kjerkol er sterkt uenig i den nye abortloven og lar blant andre Erna Solberg få høre det. Video: Mariann Habbestad. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter tre timers debatt om de foreslåtte endringene i abortloven hadde kun èn representant fra Venstre og ingen fra Fremskrittspartiet grepet ordet.

Da tok Ap-nestleder Hadia Tajik bladet fra munnen:

- Har de mistet stemmen eller satt kamelen fast i halsen? spurte hun.

Tajik nevnte spesielt Frps helsepolitiske talskvinne Åshild Bruun-Gundersen, som overfor Dagbladet i november avviste at partiet hennes kunne komme til å stemme for en innskrenking i abortloven.

Bruun-Gundersen møtte selv ikke i Stortinget torsdag, men det gjorde vararepresentanten hennes, Ingelinn Lossius-Skjeie, som tidligere i år meldte seg ut av Frp etter først å ha blitt suspendert.

Og Lossius-Skjeie hadde iallfall ingen kvaler med å stemme for lovendringen. Fra talerstolen kom hun med et innlegg som mange i etterkant reagerte på:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer