Pride

Har delt ut 400 pride-flagg

Vegar Nordmann Larsen fikk nok da et pride-flagg ble revet ned i Drammen. Da startet han en innsamlingsaksjon som har fått inn over 35 000 kroner.

INITIATIVTAGER: Vegar Nordmann Larsen (47) har startet en pride-flagg-aksjon i Drammen. Foto: Privat
INITIATIVTAGER: Vegar Nordmann Larsen (47) har startet en pride-flagg-aksjon i Drammen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- En sånn massiv oppslutning er helt unik. For oss som bor her ute og er skeive, er det helt nydelig! Det sier en svært stolt Vegar Nordmann Larsen.

En innbygger i Åskollen i Drammen heiste opp et pride-flagg på eiendommen sin. Han delte frustrert i bydelens Facebookgruppe at han hadde fått stygge kommentarer slengt etter seg.

Som følge av dette heiste nordbylundens-venner opp et pride-flagg i hjertet av Nordbylunden. Da dette ikke fikk være i fred, startet Vegar Nordmann Larsen en innsamlingsaksjon på Spleis. Han allierte seg med en liten gruppe mennesker, bestående av både skeive og streite.

I løpet av den siste uka har Larsen samlet inn over 35 000 kroner og delt ut nærmere fire hundre pride-flagg over hele bydelen.

I solidaritet

I solidaritet med personen som opplevde hets, ble det først heist et stort pride-flagg midt i sentrum av Åskollen. Men bare etter noen få timer ble også dette revet ned.

Det var dråpen for Larsen.

- Fader heller, dette er ikke greit, det flagget skal opp igjen, koste hva det koste vil. Der skal det henge et flagg hver dag hele juni, forteller Larsen at han tenkte da det andre flagget ble revet ned.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer