- Har dere sett vår lammede president, kidnappet av generaler? Han kom nettopp fra Sveits, der han tok imot en baby

Putin-talsmann gjorde narr av de ville ryktene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De siste dagene har Vladimir Putins talsperson, Dimitrij Peskov, brukt store deler av tida si på å avkrefte ville rykter om hva som har skjedd med presidenten siden han gikk under jorda. I dag kom han med et stikk til journalister som hadde møtt opp for å få det etterlengtede glimtet av Russlands president, som gikk under radaren 5. mars.

- Har dere sett vår lammede president, kidnappet av generaler? Han kom nettopp fra Sveits, der han tok imot en baby.

Ifølge nyhetsbyrået AP var nemlig talsmannen svært sarkastisk med verdenspressen under opptredenen.

Sarkastisk Ryktene rundt forsvinningen har versert i alle retninger, alt fra at Putin har fått barn med kjæresten Alina Kabajeva i Sveits, til at han er alvorlig syk eller død, eller rett og slett på ferie. Det har også blitt spekulert i om Putin er gjenstand for et kupp fra sine nærmeste allierte i Kreml. Den østerrikske avisa Kurier mener å vite at Putin har ryggproblemer og at en ekspert fra Wien har reist til Moskva for å behandle ham.

Ifølge det russiske byrået Sputnik spurte en utenlandsk journalist Peskov om han kunne kommentere ryktene om at en utenlandsk lege var i Russland for å behandle ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.