Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Har DNA-bevis i fem av Lommemannen-sakene

Aktor mener Andersens delvise innrømmelser er juridisk begrunnet.

AKTORATET: Advokat Jorid Kile Berg og aktor Per Egil Volledal før rettssaken mot en såkalte lommemannen i Follo tingrett mandag morgen. 
Foto: Lise Åserud/Scanpix
AKTORATET: Advokat Jorid Kile Berg og aktor Per Egil Volledal før rettssaken mot en såkalte lommemannen i Follo tingrett mandag morgen. Foto: Lise Åserud/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SKI (Dagbladet): Erik Andersen (57) erkjente straffskyld eller delvis straffskyld på 22 punkter av 74 punkter i tiltalen da rettssaken startet mot ham i dag.

- Dette er en sak som vekker føleleser, siden det er ting som skal ha skjedd med barn, men det er bevisene og ikke følelsene som skal gjelde, sa statsadvokat Per Egil Volledal i sitt innledningsforedrag.

Volledal kom da kort innpå bevisene som vil bli lagt fram i saken.

- Det er sjelden vitner til seksuelle overgrep. Andersen har forklart seg om ganske mange av forholdene. I tillegg er det tekniske undersøkelser, og eventuelle vitner vil forklare seg. I tillegg er det gjort etterforskning rundt Andersens person, hvor han har vært og når. I fem av sakene er det DNA-spor som knytter Andersen til forholdene, sa Volledal.

En rekke av de fornærmede er fortsatt under 16 år, og vil da ikke møte i retten. Det er gjort dommeravhør av disse, og de vil avspilles i retten.

Påtalemyndighetene har lagt ned påstand om forvaring mot Andersen.

- Det er en særreaksjon som kan anvendes når man mener en tidsbestemt reaksjon ikke er tilstrekkelig, sa Volledal.

- Han erkjenner delvis straffskyld på ni tiltalepunkter. Det er begrunnet juridisk. Vi mener formålet var masturbering. Andersen mener det er kan være noe annet. Dette kommer påtaltemyndigheten tilbake til, sa Volledal.

Du kan følge utviklingen i saken her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media